Política

L'economia i el parc Llobet

L'equip de govern assegura que s'han fet molts esforços per redreçar una economia que, quan van arribar, el 2011, no passava pels seus millors moments, assegura l'alcalde, Gil Ariso. Ara, després de cinc anys, s'ha pogut reduir “la càrrega d'endeutament heretada”. “I tot i així hem mantingut, gairebé congelada, la càrrega fiscal cap els veïns, optimitzant al màxim els recursos i fent que el municipi funcioni com mai”, hi afegeix. A tall d'exemple, en menys de quatre anys Sant Joan ha passat de pagar proveïdors en un termini de deu mesos a fer-ho en trenta dies. Tot i que l'oposició troba a faltar més polítiques socials, s'ha reconegut com un encert la rebaixa de 50 euros de la quota mensual de la llar d'infants municipal, tot i que, per exemple el PSC, afirmen que els hauria agradat més un model en funció de la renda.


La batalla que van engegar a final de l'any passat els veïns de la zona del Llobet per reclamar millores al parc és, per l'oposició, la creu i la cara a la vegada del mandat. La creu perquè, segons Èlia Tortolero (PSC), l'equip de govern de CDC i ERC va mostrar “poca capacitat de resolució” davant la preocupació dels veïns, que van denunciar la “descurança” en el parc. Precisament, és aquesta lluita popular la que fa que Albert Marañón (Compromís) ho vegi com la cara de l'any de mandat, una mobilització que, segons diu, “xoca” amb el que consideren una de les creus: “la manca d'escolta, de negociació, de voluntat d'arribar a acords per part de l'equip de govern per acceptar crítiques i propostes”. Després de les queixes, l'Ajuntament va començar al desembre diverses actuacions de millora al parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.