Política

Concurs de garnatxes i ‘La farsa'

Gandesa serà la seu del concurs mundial de garnatxes el 2018. Un esdeveniment internacional que reuneix els països productors i que ha de servir per incrementar la notorietat de la marca col·lectiva de la Terra Alta. En aquest concurs, que organitza el Consell Interprofessional de Vins del Rosselló, es premien els millors vins elaborats amb un mínim d'un 60% de garnatxa. “El concurs donarà ressò a la comarca i als vins que s'hi produeixen”, ha comentat l'alcalde de Gandesa, que aposta per l'impuls al sector vitivinícola. Una altra de les apostes de l'alcalde és la recreació teatralitzada coneguda com La farsa de Gandesa, un espectacle dirigit per l'escenògraf Antoni Belart que recrea el casament reial entre l'infant Pere de Catalunya i Aragó i la princesa Leonor de Castella i Lleó el 1319, que no es va consumar.


Tant el concurs mundial de garnatxes com La farsa de Gandesa són qüestionats pel principal grup de l'oposició. “L'alcalde impulsa projectes personalistes, que no sabem exactament quin retorn tindran al municipi”, ha manifestat el portaveu d'Alternativa per Gandesa i exalcalde de la capital de la Terra Alta, Miquel Aubà. Tot i que considera important la promoció de la garnatxa, Aubà sosté que afecta només un sector productiu. “Em preocupa molt la Gandesa del futur, què passarà d'aquí a vint anys al municipi, i no s'està treballant per garantir aquest futur”, ha lamentat Aubà, que reclama al govern local que plantege un projecte estratègic per al municipi que converteixi Gandesa en motor econòmic de la Terra Alta: “S'ha de tenir un projecte potent a la cartera per quan hi hagin recursos econòmics.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.