Política

política

formació de govern

El PSOE descarta negociar en base al document del PP

Ciutadans retreu al PP que aspiri a una investidura “gratis”

El PP s'ofereix a pactar “millores” de les seves reformes, però defensa el tronc del seu programa electoral

El document que el PP va fer arribar aquest dimecres a la resta de formacions no ha obtingut, de moment, cap resposta positiva de cara a la investidura de Mariano Rajoy. Els populars asseguren que és una proposta “oberta” i aspiren a arrossegar C's al Sí per forçar el PSOE a fer una abstenció. Aquests dos partits, però, ja han descartat establir cap negociació en base a les propostes que incorpora el document dels populars.

Els socialistes mantenen que ells són “l'alternativa” i que Rajoy ha buscar suports entre els seus “aliats potencials” de la dreta.

El diputat socialista Enrique Serrano, que va ser membre de l'equip negociador de Pedro Sánchez després del 20-D, ha descartat de manera taxativa que els socialistes estudiïn el document de cara a una possible entesa, i ha reiterat la seva negativa a la investidura de Rajoy.

Serrano, figura pròxima a Pedro Sánchez, ha subratllat aquest dijous des de San Lorenzo de El Escorial que la posició del PSOE no depèn en absolut d'unes propostes que, segons ell, demostren la intenció del PP de perseverar en les polítiques que Mariano Rajoy ha desplegat aquesta legislatura.

El contingut del document fins tampoc ha agradat a Ciutadans –que dimarts va aprovar abstenir-se en la investidura–, que no hi veu cap base per a un acord.

El líder de C's, Albert Rivera, partidari d'un entesa entre PSOE i PP per poder formar govern, ha dit en una entrevista a Onda Cero Rivera que per ara el PP “no ha ofert res” al PSOE. Fins i tot ha retret a Rajoy que aspiri a obtenir “gratis” el suport dels socialistes a la investidura.

Tan bon punt Rajoy va tancar aquest dimecres amb Sánchez la seva ronda de contactes, els populars van fer arribar a la resta de partits un document que –segons havien anunciat– havia de recollir aquelles qüestions que estaven disposats a negociar, però que finalment va adoptar forma de programa d'un hipotètic govern que, bàsicament, reflectia el programa electoral del PP.

La vicesecretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dijous que és un document obert a la discussió i a la negociació, i fins i tot s'ha ofert a “millorar” alguns aspectes de la reforma laboral. Ha deixat clar, però, que els populars tenen intenció de mantenir el tronc de les reformes que han fet fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt

L’Onze a les Dotze, un clàssic des de fa 26 anys de la Plaça del Vi

girona