Política

Un tripartit que trenca l'hegemonia del PSC

El pacte entre ERC, La PAC i el GIR de Dosrius tanca la porta de l'alcaldia als socialistes

La instal·lació d'una caldera de biomassa i la biblioteca, prioritats

La victòria del PSC a Dosrius amb l'incombustible Josep Jo al capdavant no va servir per revalidar una alcaldia que havia liderat durant setze anys. L'aliança que ERC, La PAC i el grup independent GIR van aconseguir teixir va donar com a resultat una majoria alternativa que ha governat amb comoditat. L'alcalde, Marc Bosch (ERC), no amaga que aquest primer any ha estat sobretot d'aprenentatge, malgrat tenir com a regidor Joan Serra, amb una àmplia experiència municipal però també política, ja que va encapçalar anys enrere la llista de CiU i durant el mandat passat va anar de número dos del PP. Serra, que ara ha estat expulsat del GIR, continua, però, com a regidor no adscrit dins l'equip de govern.

El canvi dels polèmics pilons al nucli de Dosrius o el trasllat urgent de la brigada municipal, que ocupava un espai il·legal a Can Massuet que la Generalitat havia denunciat, van ocupar les primeres decisions del nou Ajuntament. Mentrestant, el que havia estat un dels símbols de l'hegemonia socialista al Maresme, l'exalcalde Josep Jo, abandonava l'executiva comarcal del partit després de veure frustrat l'intent de repetir com a diputat provincial. Un cop dur que l'ha fet, per exemple, absentar-se del ple en nombroses ocasions i deixar en mans de Sílvia Garrido la responsabilitat de ser cap de l'oposició a l'Ajuntament de Dosrius.

Amb l'objectiu de fer un tomb en les maneres de fer del govern anterior, el tripartit local ha començat a dissenyar algunes de les actuacions que marcaran el mandat. La instal·lació d'una caldera de biomassa a l'escola i al pavelló i la urbanització de tota la zona on s'ha de construir el futur edifici de l'institut i de la biblioteca són alguns dels projectes que hi ha sobre la taula de Bosch. La política firal com una manera d'atreure visitants i donar a conèixer el ric patrimoni natural del municipi és un altre dels eixos fonamentals per a la promoció econòmica. A banda de la reeixida Fira del Bosc Medieval, aquesta primavera s'ha engegat una nova proposta, l'Ecofira, amb la voluntat que es consolidi en el calendari.

Tot i que amb un ritme més lent de l'esperat i del que desitjarien els veïns, l'esperada intervenció a Can Canyamars, una de les principals urbanitzacions del poble, també està previst posar-la en marxa tan aviat com es pugui i fer-ho per fases pel cost elevat de les obres.

les claus

Can Batlle

La construcció del futur edifici de l'institut i d'una biblioteca continuen sent projectes que encara no s'han pogut materialitzar i que el nou equip de govern vol que avancin tant com es pugui.

Política firal

L'Ajuntament aposta per les fires, amb una de ja consolidada i una altra de nova creació, per atreure visitants, donar a conèixer el patrimoni del municipi i revitalitzar l'economia local.

EL CONSISTORI

CiU desapareix de l'Ajuntament

Per primer cop CiU va quedar sense representació a l'Ajuntament, tot i que en el passat havia arribat a governar-lo. El PSC, que va perdre un regidor, no va trobar company de viatge després de setze anys a l'alcaldia, i l'aliança entre ERC, La PAC i el GIR va sumar la majoria absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia