Política

Sobiranisme

Procés constituent

Pedro Sánchez titlla la votació “d'error polític d'extraordinària gravetat”

El secretari general del PSOE truca Mariano Rajoy i li expressa el seu suport “en l'exigència del compliment de la legalitat” i l'insta a “impulsar una solució política”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, considera que l'aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent pel ple del Parlament de Catalunya és “d'una extraordinària gravetat”. Sánchez ha dit que “ignora a consciència els pronunciaments reiterats del Tribunal Contitucuonal i suposa un obert desafiament a la seva autoritat”. Segons el cap de files dels socialistes espanyols, Junts pel Sí i la CUP “no tenen cap facultat que els habiliti per adoptar decisions que contravinguin la Constitució” i “no tenen dret a situar el Parlament de Catalunya fora de la llei”. En una compareixença pública per valorar la decisió de la cambra catalana, Sánchez ha explicat que n'ha parlat amb el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i li ha traslladat el suport del PSOE a “l'exigència de compliment de la legalitat”. També ha dit que ha instat Rajoy “a prendre la iniciativa per impulsar una solució política per a la societat catalana i la societat espanyola”.

En opinió de Sánchez, l'acord pres aquest dimecres pel Parlament de Catalunya és “un greu error polític” perquè, segons ha dit “no afavoreix la recerca d'un acord necessari”.

El líder del PSOE ha instat tots grups polítics a “reconstruir els ponts de diàleg i la fraternitat en la cerca d'una solució política”, una solució que, segons ell, ha de comportar la renovació del pacte constitucional en la perspectiva federal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia