Política

municipal

balanç de gestió

Continuïtat política al municipi de Vandellòs

L'alcalde fa una valoració positiva del primer any de mandat

L'oposició reclama al govern debatre en els plens els aspectes més importants

Diversificar l'economia del municipi per atreure més turistes o indústria. Aquest ha de ser el principal l'objectiu de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, compartit pel govern municipal del PSC i la FIC, així com per l'oposició de CiU, ERC i el PP. No obstant això, govern i oposició difereixen sobre l'estat de la qüestió. Mentre l'alcalde, Alfons Garcia, defensa que la valoració del primer any és positiva perquè s'han desencallat projectes com el centre de visitants del Coll de Balaguer i s'ha inaugurat l'hospital Gòtic, l'oposició li reclama un estudi amb perspectiva de futur per pal·liar la possible partença de la central nuclear o la rebaixa dels ingressos per impostos.

“Hem tancat algun dels projectes que van quedar oberts del mandat anterior, donant continuïtat a l'acció de govern”, assegura Garcia. El batlle es justifica per l'endarreriment de la residència d'avis amb dotze places: "Pensàvem que seria més àgil aprovar-ho, però hi ha hagut molts canvis administratius.” No obstant això, amb una inversió de 250.000 euros, ara el projecte ja està aprovat. Diferent és l'opinió de la portaveu de CiU, Mònica Boquera, que s'ha queixat que encara no hi ha prou informació disponible: “No sabem quin tipus de gestió hi haurà ni si es disposarà de places concertades.”

Boquera qualifica el primer any de “continuista". “No hi ha cap projecte nou”, assegura, i destaca que la majoria de decisions importants s'han pres a la junta de govern local.

El portaveu d'ERC, Manel Barceló, no fa una valoració negativa del primer any de mandat del govern, “però tampoc positiva”. Destaca, a més, la importància de diversificar l'economia del poble per no dependre tant de la nuclear.

“Al ple només passen coses supèrflues a les quals no et pots negar”, es queixa la portaveu del PP, Sílvia Pujol. “Veiem poca transparència i immobilisme", diu, tot i que es mostrat contenta pel nou projecte de l'hospital Gòtic.

les claus

coll de balaguer

En el cantó positiu, l'alcalde destaca la cessió per part del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) del Coll de Balaguer per tal de fer un centre d'interpretació. Aquest projecte lliga amb la intenció d'atraure més turistes al municipi.

central nuclear

Boquera reclama al govern municipal que faci un estudi sobre la viabilitat de l'economia de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant en un futur, tenint en compte la possibilitat que s'acabi tancant la central nuclear. “Aquest fet ens pot afectar molt i la decisió no depèn de nosaltres”, ha explicat la regidora de CiU, que destaca que quan ells governaven van crear dos polígons industrials al municipi. “Creiem que la clau és tenir més indústria i apostar pel turisme, però el govern hauria de fer un estudi ampli per mirar les possibilitats.”

hospital gòtic

Un altre espai de recent reobertura destinat al turisme i al patrimoni també ha obtingut bona nota entre l'oposició, tant de dreta com d'esquerra.

EL CONSISTORI

Govern socialista i de la FIC

El 2015, el govern municipal d'aquest municipi del Baix Camp es va configurar entre els sis membres del grup municipal del PSC i l'única regidora de la FIC, Maria Elidia López. A més de segona tinenta d'alcalde, López és també regidora de Turisme i Festes i d'Obres i Serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia