Política

Rajoy insisteix que unes terceres eleccions seria fer el ridícul

Fa una crida a la responsabilitat al PSOE i C's apel·la al sentit d'Estat dels socialistes per desbloquejar la situació política

Sánchez opta pel silenci davant l'augment de la pressió del PP i del partit de Rivera

Pendents del PSOE. Arrenca una nova setmana decisiva per a la governabilitat de l'Estat espanyol amb la reunió de demà passat del comitè executiu del PP, que haurà de decidir si accepten o no les sis condicions que C's ha posat als populars per negociar el seu suport a la investidura de Rajoy com a president espanyol.

El partit de Rajoy i el de Rivera han aprofitat el pont per escalfar els dies previs a la decisiva reunió dels populars i per sondejar si hi ha possibilitat de contraofertes i augmentar encara més la pressió al PSOE, amb crides als socialistes a la responsabilitat i intentant traslladar-los tota la responsabilitat d'unes hipotètiques noves eleccions estatals: les terceres en un any. En declaracions a la premsa després d'haver finalitzat el seu passeig per la Ruta Pedra e da Auga (Pontevedra), el president del govern espanyol en funcions va tornar a expressar el seu desig que no hi hagi unes terceres eleccions, en considerar que “seria una magnífica manera de fer el ridícul”. El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció va recordar que el seu partit és qui va guanyar les eleccions i que mantindrà “una posició constructiva” i, en aquest sentit, va afegir-hi que els que van perdre les eleccions també l'haurien de tenir perquè “si no, és impossible fer alguna cosa raonable”, va dir. El líder del PP va advertir que el crèdit d'Espanya a l'exterior quedaria molt tocat si s'hagués de tornar a les urnes. El fet de no poder formar govern i, conseqüentment, no poder aprovar els pressupostos generals de l'Estat repercutiria negativament “en l'economia i, per tant, en la forma de viure dels espanyols”, va afegir-hi Rajoy, que considera que “tothom té el coneixement suficient per saber el que necessita Espanya en aquests moments”, en al·lusió als socialistes, als quals va demanar responsabilitat. En aquesta mateixa línia es va pronunciar el líder de C's, Albert Rivera, que en un article ahir a El País titulat “A mis compatriotas socialistas” reclama al PSOE sentit d'Estat. Els demana que pensin més en Espanya que en qui lidera el seu partit i els insta a abstenir-se per facilitar la investidura de Rajoy.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però, ha optat pel silenci com a resposta a la pressió que exerceixen el PP i C's sobre ell perquè canviï el no a la investidura de Rajoy per l'abstenció i desbloquegi així la situació. Però en aquesta pinça sobre Sánchez també hi ha destacades veus socialistes, com ara els exsecretaris generals Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero. L'últim en posar pressió a Sánchez ha estat l'exdirigent del PSE-EE, Nicolás Redondo Terreros, que ahir, en un article d'opinió, va alertar del risc de caure en el sectarisme i el narcisisme en la seva oposició al PP. Davant les veus crítiques i sobre els seus plans de futur, Sánchez també guarda silenci. I és que, a diferència de Rajoy, que aquests dies no ha parat de parlar amb els mitjans, Sánchez, que ha estat fet uns dies de descans a la Vall d'Aran, es troba desaparegut.

LA DATA

17.08.16
Reunió
del comitè executiu del PP per decidir sobre les condicions de C's per negociar el seu suport a la investidura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

Ultimàtum dels líders estudiantils per a la dissolució del Parlament

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
política

Rull obre amb Illa les consultes per a la investidura

barcelona
pròxim orient

Els aliats d’Israel l’insten a limitar la resposta a l’esperat atac iranià

barcelona
ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)