Política

política

formació de govern

Ciutadans avisa que les seves condicions són innegociables

El secretari de comunicació alerta que un ‘no' dels populars podria fer que C's s'allunyés definitivament del ‘sí' i, fins i tot, canviés l'abstenció pel ‘no'

Fernando de Páramo considera que són “6 mesures que qualsevol candidat a president hauria de signar amb els ulls tancats”

El secretari de comunicació de C's, Fernando de Páramo, ha advertit aquest dimarts al PP que les 6 condicions que Albert Rivera va posar sobre la taula ara fa una setmana “no admeten matisos”. Ciutadans està a l'espera que aquest proper dimecres el comitè executiu dels populars decideixi si accepta o no les condicions per començar a negociar un pacte de governabilitat que apropi Mariano Rajoy a la investidura. De Páramo ha avisat, però, que un ‘no' dels populars podria fer que C's s'allunyés definitivament del ‘sí' i, fins i tot, canviés l'abstenció pel ‘no' al candidat popular, “abocant Espanya a unes terceres eleccions”. “Esperem que escullin bé i apostin per la regeneració i no per tapar la corrupció del seu partit”, ha afegit. 

El portaveu adjunt de C's al Parlament també ha reaccionat a la petició del líder del PSC, Miquel Iceta, que ha reclamat al PP que canviï de candidat a la presidència del govern espanyol per facilitar una abstenció dels socialistes a la investidura. “A nosaltres tampoc ens agrada que Rajoy sigui el candidat, però les eleccions han donat uns resultats i el Rei ha designat Rajoy com a candidat”, li ha recordat. Per això, ha demanat a Iceta que escolti altres persones de referència al PSOE, com Felipe González, que s'ha mostrat partidari de deixar governar el PP en solitari.

De Páramo ha recordat que C's no és un partit “decisiu” en aquesta legislatura i ha lamentat que hagi de ser el que intenti desbloquejar la situació al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, ha demanat tant a Mariano Rajoy com a Pedro Sánchez que escullin “bé” i posin per davant els interessos de país als de partit. “A Rajoy li demanem que no s'equivoqui, que no esculli tapar la corrupció al seu partit i que esculli la regeneració. I a Sánchez li demanem que pensi en els espanyols i en Espanya i no en bloquejar la situació pensant més en la seva carrera política”, ha indicat.

La reunió de l'executiva popular d'aquest proper dimecres ha centrat en exclusiva la roda de premsa que De Páramo ha fet a la seu de C's de Barcelona. El secretari de comunicació del partit ha remarcat la importància que té que el PP accepti les 6 condicions que C's li ha posat sobre la taula per començar a negociar la investidura. Si no les accepta, De Páramo està convençut que Espanya es veurà abocada a unes terceres eleccions.

C's només començarà a negociar la investidura de Rajoy si el 'sí' del PP a les condicions no ofereix cap dubte. “En la lluita contra la corrupció no hi ha matisos. No canviarem ni una coma de les 6 mesures. Són 6 mesures que qualsevol candidat a president hauria de signar amb els ulls tancats”, ha remarcat. Si, per contra, Rajoy i el PP les rebutgen o intenten matisar-les, De Páramo avisa que C's s'haurà de replantejar el seu posicionament i no descarta canviar l'abstenció, que havien anunciat fa algunes setmanes, pel vot en contra.

Rajoy ha preferit esperar una setmana més i demà esperem que esculli bé. Esperem que aposti per la regeneració i no per tapar la corrupció del seu partit. Que triomfi la regeneració i no l'aforament de Rita Barberà”, ha sentenciat.

Les 6 condicions de C's per començar a negociar la investidura són la renúncia immediata de qualsevol càrrec públic investigar per corrupció política; la supressió dels aforaments; l'inici de les negociacions per a una nova llei electoral que permeti que els vots de tots els espanyols valguin el mateix; eliminar els indults per corrupció política; limitació a dos mandats o vuit anys dels càrrecs polítics; i l'impuls d'una comissió d'investigació al Congrés sobre el cas Bárcenas i el presumpte finançament il·legal del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia