Política

política

formació de govern

El PP “autoritza” Rajoy a negociar amb Ciutadans

El líder popular precisa que durant la reunió del Comitè Executiu no s'ha parlat de les condicions plantejades pel partit de Rivera

El Comitè Executiu Nacional del PP ha donat “carta blanca” aquest dimecres al líder del partit, Mariano Rajoy, per negociar amb Ciutadans.

En una roda de premsa al final de la reunió que el Comitè Executiu Nacional del PP –format per la cúpula del partit i els barons regionals– ha mantingut a Madrid per abordar les condicions del partit d'Albert Rivera per a la investidura, el mateix Rajoy ha confirmat que el comitè l'ha “autoritzat” a ell i a la direcció del partit per iniciar les converses amb C's.

“Vull agrair al comitè executiu del partit que hagi autoritzat la negociació amb Ciutadans. Lluitarem per tenir un govern”, ha subratllat.

Preguntat per si l'inici de les negociacions suposa que el PP accepta les condicions plantejades pel partit taronja, el líder popular ha precisat que durant la reunió no s'ha parlat d'aquests requisits previs, sinó que el partit l'ha “facultat” per negociar amb Rivera.

Rajoy ha apuntat que “mentre no se'ns demani res que perjudiqui els interessos dels espanyols i la constitució ho podem acceptar”. “L'important és que hi hagi un govern ja”, ha reblat.

Rajoy ha explicat que estan mantenint contactes amb Coalició Canària per obtenir el seu vot i, “si tot surt bé, el PP tindria 170 vots”. Ara bé, ha recordat que aquests no serien suficients per superar el debat d'investidura: “Caldrien almenys 11 abstencions”, ha assenyalat.

El president del govern espanyol en funcions ha advertit que si la seva investidura no tira endavant “el més probable seria la repetició d'eleccions”. En aquest context, ha assenyalat que “des de la II Segona Guerra Mundial cap país no ha repetit les eleccions dues vegades”.

Ha assegurat que “els reptes són molts i molt importants. Calen socis i fer pinya per superar-los”. “Espanya necessita un acord per formar govern, i per tant un acord d'investidura. És un disbarat prolongar aquesta situació, ha afegit.

Rajoy ha defensat que la responsabilitat de l'actual bloqueig polític “no pot ser només del PP”. “Ciutadans ha donat un pas, el PSOE cap. Sense aquest pas no es pot desbloquejar la situació”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt

L’Onze a les Dotze, un clàssic des de fa 26 anys de la Plaça del Vi

girona