Política

LLUÍS VERDAGUER

ALCALDE DE TARADELL (CIU)

“El primer any ha servit per planificar bé el mandat”

“L'obra important en l'àmbit viari ha de ser acabar la ronda de Montserrat; l'altra serà la construcció d'uns pisos socials”

“S'ha passat de debatre si era necessària a si serà sostenible i, veient l'ús que se'n fa, crec que ho serà”

“Taradell no deixarà de fer res necessari per culpa d'aquestes càrregues”

Teixit associatiu.
En plena festa major, Verdaguer parla amb orgull de la gran quantitat d'entitats culturals, socials i esportives que té Taradell. Ara no forma part de cap però com a alcalde està “en totes”. Tot i que va estar molt vinculat a la festa d'en Toca-sons no es veu de protagonista de la festa: “Té molt mèrit fer-ho i d'actuar no en sé gaire”, explica
Al setembre volem revisar els estatuts de la Mancomunitat perquè no hi torni
a haver un empat

Lluís Verdaguer repassa el primer any d'un mandat en què governarà amb majoria absoluta.

Superat el primer any de mandat, quina valoració en fa?
Veníem d'un final de mandat molt intens en què vam acabar projectes importants. Al nou consistori s'hi van incorporar molts regidors nous, i per tant ha estat temps de planificar projectes. Sempre dic que el primer any de mandat és per planificar, el segon és per preparar projectes i els dos últims són per executar-los.
El gran enrenou del primer any va ser haver de tancar l'Espai d'Aigua i Salut (EAS) quan feia poc que s'havia inaugurat.
L'impacte que va tenir en els socis el fet de tancar per fer unes reparacions va ser insignificant. Va ser més enrenou mediàtic i polític. Aquest estiu hem tornat a tancar la piscina quinze dies per fer-hi manteniment i no passa res. Si en un equipament tan complex em diuen que el més greu serà haver de fer aquella reparació ho firmo a l'acte. A tots els grans equipaments hi surten coses; el problema va ser que sortís tan d'hora però es va solucionar.
Es podrà mantenir aquest servei a Taradell?
En el debat polític s'ha passat de qüestionar-ne la necessitat –amb 1.200 abonats crec que sí– a la sostenibilitat. Hem instat l'oposició a repassar els números quan es tanqui el 2016. Jo crec que sí, que serà sostenible. Deficitari? Doncs com tots els serveis que ofereix l'Ajuntament. Veient l'ús que en fa la població, serà dels equipaments que sortirà amb millors xifres.
Taradell té una càrrega en forma d'indemnitzacions pels casos de la tirolina i l'Hotel La Roca. Condicionarà les inversions dels propers anys?
Són subsidiàries, i la principal càrrega és la indemnització de la tirolina. Vam pagar l'última part (un milió) el desembre passat a través d'un crèdit a deu anys, però ja havíem pagat molt. Tot i haver pagat molt, hem estat capaços de fer una piscina coberta i d'oferir els serveis a la població. Taradell no deixarà de fer res que sigui necessari per culpa d'aquestes càrregues. L'enderroc parcial
de La Roca s'ha aturat per ordre del jutge quan ja ho teníem tot a punt per complir la sentència. És un cas que jo no entenc ni crec que l'entengui el jutge.
En els darrers anys s'ha eliminat el trànsit pel centre. Quin ha de ser el proper pas?
La ronda de Montserrat. Ja
vam fer la sol·licitud i ens han acceptat una part del finançament a través de la Xarxa de la Diputació per poder acabar aquesta ronda que connectarà la carretera de Viladrau amb l'institut. Hem anat esperant perquè és un tram que l'haurien hagut de pagar els veïns a partir de la urbanització dels terrenys però tal com estan les coses
era exigir massa als veïns. Ho avançarà l'Ajuntament i el dia que s'urbanitzi ja ho recuperarem.
És l'obra de mandat?
És l'obra viària important. L'altra obra important és la construcció de pisos socials.
On es farien?
La idea és recuperar un edifici propietat de l'Ajuntament que ha quedat obsolet. Estan al carrer Ramon Pou i hi havia pisos de funcionaris de l'Ajuntament. Ja gestionem uns pisos socials i ara la idea seria fer-ne disset més.
A quin col·lectiu anirien destinats?
Els pisos que ja gestionem des de la Fundació Vilademany han funcionat molt bé. En aquests hi viuen tant persones en risc d'exclusió social com gent gran. La idea és separar això. També volem oferir un recurs que és difícil de trobar en pobles com és poder destinar pisos a gent amb malalties mentals.
Seran deu anys com a president de la Mancomunitat. Li sap greu haver de deixar el càrrec a mig mandat?
No sóc partidari de partir els mandats però hi havia un empat tècnic entre CiU i els Independents, no hi havia cap altra solució i estic d'acord que Anna Magem agafi el relleu. Ara bé, a partir del mes de setembre volem revisar els estatuts de la Mancomunitat perquè no torni a passar. Estic molt orgullós de la feina feta durant tots aquests anys com a president d'un òrgan peculiar però del tot imprescindible per als pobles que el formen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.