Política

societat

procés sobiranista

L'ANC veu el Parlament preparat per convocar el referèndum vinculant

En un acte a Arenys de Mar, Jordi Sànchez insisteix que cal accelerar el procés i alerta: “O comencem a acabar-lo, o acabarà amb nosaltres”

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, considera que, aquesta tardor, el Parlament estarà “probablement en condicions” d'anunciar que convocarà un referèndum vinculant sobre la independència. “És la demanda de l'ANC a les institucions”, va insistir, ahir, el dirigent de l'entitat sobiranista. Creu que si és així, el procés entrarà en un punt de no-retorn. Sànchez defensa el procés polític, però va fer un crit d'alerta: “Hem de dir que o comencem a acabar-lo, o acabarà amb nosaltres; ho hem fet tot al carrer i a les urnes”, va afegir-hi, ahir, durant un acte festiu de l'ANC al Maresme durant què es va gravar un vídeo per animar a participar en la Diada.

Sànchez, que va instar els càrrecs públics a mantenir-se als escons i als despatxos si arriben inhabilitacions, va fer una crida també als comuns i els va encoratjar a “no tenir por a la democràcia” i a defensar el dret a l'autodeterminació, “desobeint prohibicions”, tal com han fet “en altres àmbits”.

El president de l'ANC va admetre que l'independentisme té “el virus de patir encara que estigui tot guanyat”. Amb aquesta metàfora va voler reclamar que es prengui consciència del fet que el procés depèn “únicament i exclusiva” de la gent. “Nosaltres mateixos podríem perdre la partida si no juguem bé les cartes; hem de confiar en nosaltres mateixos”, va dir.

En aquest context, el president de l'entitat sobiranista va recordar que els propers dies seran “moments de gran intensitat” i que s'afronta una tardor “en què, probablement, per primera vegada, el Parlament estarà en condicions d'anunciar que convocarà un referèndum d'independència”, va dir sense citar la qüestió de confiança.

“Si efectivament el Parlament la propera tardor assumeix el compromís amb la ciutadania. el procés entrarà en un punt de no-retorn”, va rubricar.

LES FRASES

L'independentisme té el virus de patir encara que estigui tot guanyat; cal jugar bé les cartes
Jordi Sànchez
president de l'anc
El món municipal té la capacitat de ser una eina vàlida per portar el pes si arriben inhabilitacions
Annabel Moreno
alcaldessa d'arenys de mar

Desafiament a l'autoritat judicial

En la seva intervenció, Sànchez va assegurar que cap tribunal ni cap govern que “vulgui trencar la legitimitat de les urnes” aturarà el procés polític català. “Estem amb vosaltres, passi el que passi; no ens falleu”, va interpel·lar directament el president i el vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En aquest context, Sànchez va instar els càrrecs públics que siguin inhabilitats a mantenir-se “dempeus a l'escó o al despatx” per continuar les seves funcions.

Durant el transcurs del mateix acte, també va intervenir l'alcaldessa d'Arenys
de Mar, Annabel Moreno, en representació d'alcaldes i
regidors del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.