Política

El CGPJ defensa la justícia espanyola i demana “responsabilitat institucional” per evitar-ne la “utilització política”

La Comissió Permanent respon les declaracions d’Iglesias on afirmava que els tribunals europeus van “humiliar” la justícia espanyola

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat per unanimitat una declaració institucional on defensa l’actuació del poder judicial com a “institució essencial en tota societat democràtica” i apel·la a la “responsabilitat institucional” per evitar “la utilització política de la justícia”.

L’organisme respon així a les declaracions que va fer dimarts el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, assegurant que els tribunals europeus havien “humiliat” la justícia espanyola amb relació al tema català.

A l’escrit, el CGPJ recorda que la seva tasca persegueix el compliment de la llei i la defensa dels drets reconeguts “a tots els ciutadans espanyols” i que aquesta tasca inclou “la col·laboració amb el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)”. Els únics als quals se “subordina la jurisdicció espanyola en exercici de les seves competències”.

La comissió també recorda que, en relació amb l’actuació d’altres tribunals respecte dels quals no existeix subordinació de la justícia espanyola, “cap d’ells” ha fet cap pronunciament definitiu sobre les euroordres cursades a Bèlgica contra Puigdemont i Comín –”que es troben suspeses”– ni sobre la cursada a Escòcia contra Clara Ponsatí –”que segueix tramitant-se”– i que “només el tribunal regional alemany d’Schleswig-Holstein va refusar, en contra del criteri de la fiscalia alemanya, l’entrega de Puigdemont per poder ser jutjat pel delicte de rebel·lió, tot i que sí que va acceptar la seva entrega pel de malversació”.

El CGPJ apel·la a la “moderació, la prudència, la mesura i la responsabilitat institucional” per evitar la “utilització política de la justícia” o el “qüestionament de la independència, la imparcialitat i la professionalitat dels jutges, jutgesses i magistrats que integren el Poder Judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.