Política

Patxi López, elegit president de la comissió del Congrés per a la reconstrucció

En el seu primer discurs demana deixar de banda el partidisme: “Que ni se’ns acudeixi caure per la pendent del desacord”

El Congrés dels Diputats ha constituït aquest dijous la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica que –sobre el paper- haurà de plantejar respostes a la crisi del covid-19. La primera decisió de la Comissió ha estat elegir la nova mesa amb el socialista Patxi López com a president, segons ha recollit l’agència ACN. S’ha imposat a la popular Ana Pastor per 165 vots a 91 (i 10 vots en blanc) en una votació on Vox ja ha mostrat la seva disconformitat pel fet que no ha estat secreta, sinó a mà alçada.

En la seva primera intervenció, López ha demanat als diputats que deixin enrere el partidisme i no vagin a la comissió “a guanyar o perdre” perquè “hi ha moments en situacions greus on cal alçada de mires, sentit d’estat, esforç i sumar voluntats”. “Que ni se’ns acudeixi caure per la pendent del desacord per qüestions partidàries”, ha advertit.

Segons López “aquesta comissió no és una sessió de control ni una mesa de negociació entre l’oposició i el govern, sinó la manifestació de l’esforç col•lectiu dels representants de la ciutadania per buscar junts una solució global”. L’objectiu, ha dit, és “buscar acords i consensos” entre grups que “pensem diferent” per a la “reconstrucció social i econòmica del conjunt d’Espanya”.

La comissió va néixer com un acord entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, després que Sánchez proposés la creació d’una mesa de reconstrucció per trobar solucions consensuades a la crisi. Dels 46 membres, 13 són del PSOE, 9 del PP, 5 de Vox, 4 de Podem, 4 del Grup Plural (1 de JxCAT), 7 del Mixt. 1 d’ERC, 1 del PNB i 1 de Bildu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona