Política

Illa: “Sóc aquí per treballar pel retrobament dels catalans” 

El candidat del PSC a la Generalitat assegura que el seu partit “no és ostatge de res ni de ningú”

El candidat del PSC a la Generalitat, el ministre Salvador Illa, ha defensat una Catalunya “sense bàndols ni blocs” que superi el “fanatisme intolerant”, posi fi a la “crisi de convivència” i recuperi la seva “força” i “unitat”: “Sóc aquí per treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes”.

Així ho ha dit en el seu primer acte de precampanya com a candidat socialista a la presidència de la Generalitat, en què també ha participat el líder del PSC, Miquel Iceta, i en què ha reivindicat que la seva formació “està en forma” per guanyar els comicis.

“Tothom sap, encara que molts no puguin dir-ho, que l’única solució per a Catalunya passa per tenir un president socialista a la Moncloa i un altre al Palau de la Generalitat”, ha asseverat.

En un discurs en què ha intercalat el castellà i el català, Illa ha reclamat posar “punt final” a la “intransigència” i la “desraó” del procés perquè, ha dit, “la meitat de Catalunya necessita l’altra meitat, tot i que no pensi com ella o voti com ella”, de manera que, si arriba a president, ha promès que” passi el que passi “parlarà” de tot i amb tots”.

Ha advertit així de la “paràlisi” a la qual, segons la seva opinió, ha portat la “unilateralitat” de l’independentisme i ha reptat els catalans a escollir el 14F entre “seguir enrocats en una lluita de trinxeres” o “passar pàgina”.

“Jo no demanaré a ningú cap credencial (...), no preguntaré a ningú què és o què se sent perquè ja tenim prou projectes excloents a Catalunya”, ha ressaltat durant el míting, en què no ha fet al·lusions ni als líders independentistes empresonats ni a la possibilitat d’una amnistia o indult.

“Volem una nova etapa de retrobament sense bandes ni blocs per deixar enrere aquesta dècada perduda de desacords dolorosos i queixes inútils”, ha agregat.

Illa ha reivindicat un PSC “unit, cohesionat i viu” i ha assegurat que el seu partit “no és ostatge de res ni de ningú”: “Tenim projecte per transformar Catalunya, tenim equip i experiència”, ha destacat després de denunciar “atacs” a les seves seus i “pressions molt fortes” als regidors socialistes pel procés.

“Lluny de qualsevol fanatisme intolerant i dogmatisme irracional, el PSC està disposat a assumir la responsabilitat de construir un Govern dialogant”, ha emfatitzat per matisar que l’objectiu del seu full de ruta “és tornar Catalunya al seu lloc a Espanya i Europa”. 

I ha insistit: “Jo ho tinc clar: M’oposo frontalment als extrems perquè em desespera la polarització i rebuig dels nacionalismes excloents perquè és absurd voler una societat tancada”.

També ha ressaltat el “compromís inequívoc” del Govern central amb Catalunya i ha celebrat les seves “conviccions democràtiques”: “La resta a la llei és la base de la convivència”.

Per la seva banda, Iceta ha destacat que, amb l’elecció d’Illa per presidir la Generalitat, el PSC demostra que no pensa “resignar-se” a acabar en segona o tercera posició, sinó que està determinat a guanyar.

“Us asseguro que amb Illa de candidat estem en bones mans (...). És el camí que ha de prendre Catalunya”, ha destacat Iceta, que aquesta setmana va fer un pas al costat perquè l’actual ministre de Sanitat lideri la candidatura del PSC el 14F.

Segons el líder del PSC al Parlament, els comicis brinden l’oportunitat de “revertir 10 anys perduts” pel procés independentista, a les formacions ha retret el “trist llegat d’incompetència i decadència” que, al seu entendre, han deixat a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia