Política

L’Eurocambra corregeix l’informe del suplicatori contra Ponsatí que li atribuïa un delicte pel qual no se l’acusa

El ple votarà el text corregit, en el qual s’ha suprimit la referència a l’acusació de malversació i només inclou el delicte de sedició

El president del Parlament Europeu demana investigar la filtració del suplicatori de Puigdemont, Comín i Ponsatí

 El Parlament Europeu (PE) ha corregit l’informe del suplicatori contra l’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí que esmentava erròniament una acusació de malversació contra la també exconsellera de la Generalitat.

La cambra ha publicat aquest dijous una correcció per especificar que el Tribunal Suprem (TS) espanyol només reclama Ponsatí pel presumpte delicte de sedició.

Segons fonts parlamentàries, ja s’ha informat sobre el canvi al ponent, coordinadors i vicepresidents del Comitè d’Afers Jurídics que va elaborar i votar la proposta d’aixecament de la immunitat.

Aquestes fonts aclareixen que el ple de l’Eurocambra votarà la versió corregida de l’informe.

Aquest mateix dijous el president del Parlament Europeu (PE), David Sassoli, ha anunciat que demanarà al secretari general de l’Eurocambra, Klaus Welle, que investigui “amb més detall” la filtració de l’informe del suplicatori dels diputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i la mateixa Ponsatí que es va produir abans que aquest es presentés i votés en comissió parlamentària.

“Demanaré al secretari general que estudiï aquest assumpte amb més detall i que em doni les seves conclusions”, ha manifestat Sassoli, preguntat per aquest assumpte en la roda de premsa posterior a l’inici de la cimera de líders europeus celebrada telemàticament.

Fonts parlamentàries han indicat que és la primera vegada que es fa una investigació per la filtració d’aquest tipus d’informes, que són de naturalesa confidencial fins que es voten en comissió.

El president de la Comissió d’Assumptes Jurídics de l’Eurocambra, Adrián Vázquez (Cs), va dir dilluns passat que demanaria a Sassoli una investigació sobre la filtració el passat dia 18 de l’informe del suplicatori del president Puigdemont, on s’avançava que es recomanaria la retirada de la seva immunitat. Vázquez va apuntar que en cas que la investigació conclogui que es va produir una “violació del deure confidencialitat” confia que s’identifiqui el “responsable” i s’actuï “amb tota la contundència que preveuen les normes aplicables”.

Les sancions per vulnerar la confidencialitat dels processos en els quals està garantida poden comportar, entre d’altres sancions, la limitació dels drets d’accés a informació classificada o confidencial durant un període màxim d’un any.

Respecte a la decisió de la Comissió d’Assumptes Jurídics de recomanar la retirada d’immunitat dels tres eurodiputats de JxCat, Sassoli es va limitar a dir que “prendrà nota” de la voluntat que manifestin els 705 eurodiputats en el vot final en el ple de l’Eurocambra que se celebrarà d’aquí a dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.