Política

La Diputació rebutja la moció per investigar si hi ha pràctiques masclistes

La moció, l’havia presentat la CUP, que assegura que ha rebut un anònim amb casos

L’equip de govern l’acusa d’obrir sospites sense fonament

El ple de la Diputació de Girona va rebutjar ahir la moció presentada per la CUP que proposava fer una auditoria externa per analitzar l’existència de pràctiques masclistes i situacions de discriminació de gènere a l’ens. La proposta va tenir el suport del PSC, hi va votar en contra l’equip de govern (JxCat i ERC) i els grups independents es van abstenir. Aquests darrers van assegurar que “estarien d’acord a votar a favor d’elaborar un pla d’igualtat” però que no comparteixen les declaracions de la diputada de la CUP en què dona per fet que hi ha assetjament masclista a la Diputació.

La moció va acabar creant un debat tens i llarg entre els representants de l’ens. El portaveu del govern, Albert Piñeira, va defensar la feina feta per la institució en matèria d’igualtat i va repassar les moltes actuacions que ha dut a terme l’ens els darrers anys. Va acusar la CUP d’“obrir sospites sense fonament i d’esquitxar el bon nom de la corporació”. Va dir també que la formació intentava obrir una “causa general” contra la Diputació amb una moció “oportunista i exagerada” sota el fil conductor d’unes “acusacions vagues i genèriques”.

La diputada de la CUP Laia Pèlach va argumentar la moció dient que “pensar que, en una societat patriarcal, la Diputació és un oasi d’igualtat” és “surrealista” i va ser aquí quan la diputada va fer públic que havia rebut un anònim explicant “casos d’abusos concrets”. Pèlach va assegurar que els treballadors tenen “por” de posar denúncies i que si li han fet arribar a ella l’anònim “és perquè alguna cosa no funciona”. “Si no ho volen reconèixer i volen tapar-ho i posar-hi sorra, a mi no m’hi trobaran, al contrari”, va dir. I, interrogada per Piñeira sobre si havien fet alguna cosa amb relació a aquestes denúncies, Pèlach va dir que han contactat amb algun dels afectats i que consultaran quines mesures cal adoptar.

Sector cultural

D’altra banda, el ple de la Diputació va aprovar per unanimitat les bases per a l’atorgament de subvencions extraordinàries per despeses de funcionament i personal de petites i mitjanes empreses i autònoms del sector cultural. La proposta, que neix arran d’una moció aprovada al febrer, preveu que s’hi puguin acollir aquelles que tinguin un màxim de 12 treballadors i un volum de negoci no superior als 500.000 euros. També que l’import dels ajuts atorgats no sigui inferior als 750 euros.

També s’ha aprovat inicialment el projecte constructiu per fer un nou pont sobre el Manol a la GIP-5129, entre Vilafant i Borrassà. L’actuació, valorada en prop de 3 milions d’euros, és molt reivindicada al territori perquè la via s’ha de tallar sovint quan hi ha cabals extraordinaris al riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.