Política

El Tribunal Suprem confirma l’acord de la JEC que censurava el manifest del claustre de la UPF contra la sentència de l’1-O

L’alt tribunal rebutja el recurs de la universitat i conclou que va vulnerar el principi de neutralitat política

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha confirmat l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que va establir que el manifest del claustre de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) contra la sentència de l’1-O  va vulnerar la neutralitat política.

El claustre de la UPF va aprovar el 24 d’octubre de 2019 un manifest on expressava el seu “rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política”. La JEC va determinar en un acord del 20 de novembre que la iniciativa va vulnerar la neutralitat política.

El Suprem ha rebutjat ara el recurs de la UPF contra la decisió de l’àrbitre electoral. En una sentència feta pública aquest dijous, la sala del contenciós administratiu del tribunal dona la raó a la JEC en concloure que el manifest no es pot emmarcar en l’autonomia universitària o la llibertat ideològica i d’expressió.

Els magistrats consideren que el claustre va utilitzar “expressions coincidents amb les utilitzades per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”. A més, afirma que l’òrgan universitari “es va apartar de l’objectivitat que ha de presidir la seva actuació”.

El TS conclou que la UPF va vulnerar l’article 50.2 de la llei electoral i l’article 103.1 de la Constitució. En aquest sentit, la sentencia cita doctrina del Tribunal Constitucional (TC) per sostenir que una administració pública com la UPF no té llibertat ideològica, “ja que ha de servir amb objectivitat els interessos generals sense entrar en el joc partidista”.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.