Política

El Consell per la República “saluda” la investidura d’Aragonès i li demana que no fiï l’estratègia només a la negociació amb l’Estat

L’entitat reclama un “consens” que no es basi “en la renúncia a cap de les vies democràtiques” per fer la independència

El Consell per la República (CxR) ha “saludat”, en un comunicat, la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat i “celebra” que hi hagi nou Govern de coalició. Al document, fet públic aquest dilluns al matí, l’entitat aprofita també per reclamar a Aragonès i el Govern un “consens” independentista que “no es basi en la renúncia a cap de les vies democràtiques i pacífiques que siguin necessàries per aconseguir” la independència. En aquest sentit, demana també “no limitar l’estratègia només a una negociació amb l’Estat espanyol, que probablement no garantirà el dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

En aquest sentit, el CxR no s’estalvia recordar al Govern d’Aragonès que creu que el moviment independentista “ha de preparar també de manera rigorosa i metòdica les condicions necessàries per respondre amb èxit a la confrontació a la qual l’Estat probablement conduirà si es vol culminar el procés de constitució de la República Catalana independent”.

Més enllà d’això, el CxR “saluda” la investidura d’Aragonès i “celebra” la constitució d’un Govern de coalició. “Confiem que aquests acords polítics entre els partits independentistes seran capaços de traslladar a l’àmbit del Parlament i del Govern la voluntat de la majoria independentista del 52% expressada en les darreres eleccions del Parlament de Catalunya”, assegura en el comunicat. A més, el CxR s’atribueix la paternitat de part dels acords entre els partits i assegura que ERC i JxCat han “fet seu l’oferiment públic que el Consell per la República va fer en la seva “Declaració política” del passat 29 de març, en la qual s’oferia com a marc institucional idoni on inserir la direcció política col·legiada formada pels tres partits amb representació parlamentària i les dues principals entitats de la societat civil i s’obria a reformular la seva governança i a debatre-la amb totes elles, per tal de fer possible aquesta inserció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.