Política

Sassoli celebra “el fort senyal” dels 27 contra el règim bielorús per la detenció de Protasevich

El president de l’Eurocambra insta els líders a trobar “solucions pragmàtiques” a l’afer migratori al juny

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha celebrat aquest dimarts “el fort senyal” dels caps d’estat i de govern de la Unió Europea contra el règim de Bielorússia després que forcés l’aterratge d’un avió de Ryanair a Minsk per detenir el periodista dissident bielorús Román Protasevich. En una roda de premsa per la cimera europea que se celebra a Brussel·les, Sassoli ha reclamat l’alliberament de Protasevich, que se’l deixi sortir de Bielorússia i una investigació sobre els fets. D’altra banda, el president de l’Eurocambra ha instat els 27 a trobar una “solució pragmàtica” a l’afer migratori en la cimera del juny. “Necessitem ser realistes i abordar aquest problema ràpid”, ha dit.

Itàlia havia demanat introduir com a punt informatiu l’afer migratori en la trobada dels 27 a Brussel·les. La qüestió es va tractar breument dilluns a la nit i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va fer referència a la crisi a Ceuta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.