Política

La crisi social sobre la taula

Drets Socials Violant Cervera

Militant des de jove de la JNC, va ser diputada de CiU i de JxSí del 2012 al 2017

La nova consellera de Drets Socials coneix bé el departament perquè fa uns anys –entre el 2010 i el 2012– va ser directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la conselleria (que aleshores es deia de Benestar i Família) que dirigia l’ara senador Josep Lluís Cleries. El nou Departament de Drets Socials és l’hereu de Treball, Afers Socials i Famílies de Chakir El Homrani, però en aquesta nova legislatura perd les atribucions de Treball, que passen a mans d’Empresa (s’entén, doncs, que no serà Cervera qui hagi d’impulsar la gestió “eficient i efectiva de l’ingrés mínim vital i de la renda garantida de ciutadania” que demanen les entitats socials). El nou Departament de Drets Socials té el repte, això sí, d’afrontar la greu crisi social causada per la pandèmia. La Taula del Tercer Sector, que representa més de 3.000 entitats socials, ja ha apressat el nou govern a afanyar-se a posar en marxa les mesures necessàries per activar un “rescat social immediat” que tregui de les situacions de pobresa i precarietat milers de famílies (més de 800.000 persones a casa nostra han hagut de ser ateses l’últim any) que no tenen accés a l’alimentació i l’habitatge digne i estan en situació de vulnerabilitat. Les entitats socials també volen per a aquesta legislatura que el departament prioritzi el compromís adquirit d’impulsar una llei del tercer sector social, que reconegui el seu paper de servei públic i n’asseguri l’estabilitat econòmica.

Nascuda a Lleida el 1969, Violant Cervera és llicenciada en filologia hispànica per la Universitat de Lleida (UdL) i postgraduada en tecnologies de la informació per a no informàtics i en gestió de recursos de la informació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Militant de la JNC des de jove, va ser diputada al Parlament entre els anys 2012 i 2017 (primer amb CiU i després amb JxSí) i el 2016 aspirava a dirigir CDC a Lleida, cosa que no va aconseguir perquè la va guanyar Joan Reñé en unes primàries, i en les passades eleccions, en què va ocupar el 14è lloc de la llista de JxCat per Lleida, no va ser escollida. Des del 2008 era la responsable de l’Oficina del Delegat del Govern a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia