Política

El Constitucional avala la condemna per sedició de Cuixart

De nou es trenca la unanimitat del tribunal i dos magistrats voten en contra

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha avalat la condemna dictada pel Suprem contra el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, sentenciat a nou anys de presó per un delicte de sedició per la seva participació en el procés independentista català.

El TC ha informat que la decisió reitera arguments anteriors i que la conducta de Cuixart, “en promoure l’oposició material a l’execució policial de les decisions del TC i altres tribunals, no va constituir l’exercici legítim dels drets i llibertats d’expressió i reunió”, i que la condemna per sedició compleix les normes constitucionals i “no obeeix a una finalitat espúria de persecució o càstig per la seva posició política o ideològica”.

Com ja va passar amb els recursos dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, el tribunal de garanties no ha aconseguint la unanimitat en la votació de la sentència, el veredicte de la qual s’ha avançat aquest dimecres a l’espera de conèixer-ne el contingut en els propers dies.

Així, la sentència, com les anteriors sobre el mateix tema, té els vots particulars de dos magistrats: Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.