Política

En Directe

Parlament de Catalunya

Cs emplaça el PSC a col·laborar per convertir TV3 en una estructura “potent” 

La consellera de la Presidència nega que s’hagi finançat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb fons destinats a la covid-19

La diputada de Cs al Parlament Anna Grau ha demanat aquest dijous al PSC que els doni un cop de mà per “convertir” TV3 “en una estructura potent que informi a tothom”: “No volem tancar TV3, volem obrir-la, i que corri l’aire”. 

Ho ha dit en una interpel·lació parlamentària a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, sobre la situació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). 

Grau ha dit que TV3 i Catalunya Ràdio “han renunciat a ser la ràdio i la televisió de tot el món per aferrar-se a una audiència cada vegada més minvada, desinformada, intransigent”.

En aquesta línia, ha acusat el Govern de sotmetre els mitjans públics a un “estalinisme informatiu i a un descontrol financer”, i de dur a terme “una autèntica neteja ètnica d’audiència”.

Per la seva banda, Vilagrà li ha replicat amb dades sobre la valoració positiva entre la ciutadania de TV3, i amb el lideratge “indiscutible” en audiència de la televisió pública a la franja de màxima audiència, que ha comparat amb altres televisions públiques europees.

I ha posat com a exemple l’èxit de la sèrie Merlí, amb un cost “lloable” de 85.000 euros per capítol.

“Des de la televisió pública podrem donar una programació que mai tindria cabuda en l’àmbit privat”, ha apuntat Vilagrà.

A més, en el marc d’aquesta interpel·lació, Vilagrà ha negat que s’hagi finançat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb fons destinats a la covid-19.

Així, la consellera ha argumentat que els 1,5 milions d’euros destinats a revertir la davallada d’ingressos van sortir del fons de contingència i, per tant, del fons “de lliure disposició” que té el Govern.

“S’ha explicat tendenciosament que s’han utilitzat fons covid per finançar TV3. És fals”, ha afirmat la nova responsable de la Presidència, que ha puntualitzat que només es van utilitzar fons destinats a la pandèmia per “protegir els nostres professionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia