Política

La CDU de Merkel s’imposa a Saxònia-Anhalt a costa de l’esquerra per davant dels xenòfobs d’AfD

Els democristians es beneficien del vot útil per frenar l’extrema dreta

La Unió Demòcrata Cristiana (CDU, en alemany) s’ha imposat a les eleccions celebrades aquest diumenge a l’estat de Saxònia-Anhalt.

El partit de la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha obtingut el 36,5% dels vots i s’ha imposat al partit d’extrema dreta i xenòfob Alternativa per Alemany (AfD), que ha quedat en segona posició amb el 22,7% de sufragis, un percentatge inferior al dels darrers comicis.

La CDU ha capitalitzat el vot útil per frenar l’AfD i ha obtingut 6,7 punts percentuals més que en els comicis del 2016.

Els partits d’esquerres, en canvi, han patit una davallada: Die Linke ha perdut 5,7 punts i s’ha quedat amb el 10,6% dels vots i els socialdemòcrates de l’SPD han obtingut el 8%, per sota del 10,6% del 2016.

El partit verd i els liberals del Partit Democràtic Lliure (FDP) han millorat lleugerament resultats amb el 5,6% i el 6,5% dels vots, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia