Política

Catalunya acapara el protagonisme de la premsa internacional per la prohibició de les corrides de toros

Les portades dels diaris de referència internacional destaquen a les seves portades la decisió aprovada pel Parlament català

Les informacions estan centrades en els vincles entre la política i la protecció dels animals

Mai abans una decisió presa al Parlament de Catalunya havia aconseguit tantes portades a la premsa estrangera. La llei que prohibeix els toros a Catalunya ha tingut una gran repercussió a la premsa internacional, que destaca que la mesura ha estat “tensa”, especialment entre els partidaris i detractors de la festa.

Diaris de referència internacional com els britànics The Times i Financial Times o el francesos Le Fígaro i Libération destaquen a la seva portada d'aquest dijous la prohibició de les corrides a Catalunya. D'altres mitjans de comunicació de renom com la televisió britànica BBC, el diari nord-americà The New York Times, el periòdic alemany Die Welt o les cadenes internacionals Al Jazeera i TeleSur també n'informen de la decisió de presa a Catalunya, amb informacions centrades en els vincles entre la política i la protecció dels animals.

I és que, més de 300 periodistes es van acreditar per cobrir la votació al parlament, molts d'ells també de mitjans i agències de notícies internacionals.

Així, el britànic The Times, per exemple, argumenta a la seva editorial que no va ser “la simpatia pels 250.000 toros que pateixen una mort lenta i tortuosa a la plaça cada any el que va motivar Barcelona” a canviar la llei, sinó “la forta insistència per ampliar la distància amb la resta d'Espanya”. De forma similar, el diari nord-americà The New York Times indica que el debat sobre els toros a Catalunya s'ha d'entendre en un context de creixent demandes per “una major independència de la resta d'Espanya”.

El francès Le Fígaro també publica en portada la informació sobre Catalunya, i dedica una editorial a la prohibició. El text indica que els conservadors espanyols veuen la retirada dels toros a Catalunya com un intent d'acabar amb una tradició “espanyola” i també engloba el debat en el marc d'una discussió sobre les identitats de Catalunya i Espanya. Un altre diari francòfon, Le Monde recorda que el toreig encara es practica en alguns municipis del sud de França i que no es prohibeix per “tradició”.

La premsa alemanya també inclou referències a la notícia de les curses de braus a Catalunya. El conservador Frankfurter Allgemeine Zeitung considera l'acció catalana “crua política” per “demostrar que Catalunya no és Espanya”. En canvi, el progressista Süddeutsche Zeitung titula Fi a la crueltat i destaca com “els rebels catalans són un cop més per davant de la resta d'Espanya”. Al Regne Unit, The Guardian és un dels més favorables a la prohibició, amb un titular que destaca que la mesura són “bones notícies” pels toros.

Tots els mitjans estrangers, també televisions com la BBC, Al Jazeera o Telesur, coincideixen en destacar el caràcter “històric” de la decisió de Catalunya, tot i que les illes Canàries ja van prohibir les curses de braus fa 19 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC afirma que l’acord PSC-ERC és una “rendició” i una “ignomínia”

barcelona
política

Sánchez celebra l’acord amb ERC com un pas cap a l’Estat federal

barcelona

Insten Salellas a desencallar el Centre Comarcal d’acollida i adopció d’animals abandonats

GIRONA
política

Comuns presenta un “pacte d’investidura” amb el PSC que inclou aparcar el Hard Rock

barcelona
política

ERC diu que Catalunya hauria de recaptar tots els impostos en un màxim de cinc anys

barcelona

Girona vol sumar una trentena de pisos al parc públic aquest 2024

GIRONA
PRÒXIM ORIENT

Hamàs anuncia la mort del seu líder Haniyeh en un atac a l’Iran que atribueix a Israel

BARCELONA
Ferran Rodero
Alcalde de Quart (Gent de Quart-Compromís Municipal)

“Compartíem l’objectiu amb el PSC i va ser fàcil trobar-nos”

Quart
política

La sobirania fiscal neix el 2025 però no té data final

barcelona