Política

Aragonès demana per carta a Sánchez “més implicació” per resoldre la situació a Rodalies i el traspàs del servei

El president del Govern vol que el ministeri de Transports resolgui la situació de Renfe i espera una “proposta urgent”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enviat aquest dimarts una carta al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li “més implicació” de la Moncloa per resoldre la situació a Rodalies. A la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, Aragonès també reclama a Sánchez el traspàs del servei. El president de la Generalitat exigeix al govern espanyol una “proposta urgent” per solucionar els problemes amb Renfe, mentre Rodalies continuï sent competència de l’Estat. “Vull demanar una major implicació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”, apunta Aragonès a la carta, que urgeix Sánchez a implicar-se a trobar una “solució efectiva, eficient i real”.

A la carta, Aragonès es mostra “preocupat” per la situació dels darrers dies amb la gestió de l’operador Renfe del servei de Rodalies, “i per la necessitat urgent” de comptar amb un servei ferroviari “regular, puntual, segur i fiable”. El president argumenta a la missiva, enviada a la seu de la Moncloa, que la ciutadania de Catalunya pateix “un greuge històric” pel mal funcionament del servei ofert per Renfe.

“Reclamem assumir la gestió del servei, cabal pel nostre país, i que, mentre no es produeixi aquest traspàs, el govern de l’Estat posi les solucions necessàries per poder donar el millor servei als usuaris d’aquest transport públic, així com la voluntat i disposició”, subratlla el president.

Aragonès considera “imprescindible” que el Govern tingui “tota la informació detallada” de les propostes del Ministeri de Transports per solucionar la situació així com per superar els “problemes estructurals”.

El cap del Govern ja va reclamar ahir al govern espanyol que “s’arremangui” i es reuneixi aquesta setmana amb els sindicats convocants de la vaga de maquinistes de Rodalies, i trobin una “solució” pel conflicte laboral.

En una atenció als mitjans després de visitar el Saló de l’Automòbil de Barcelona, el president de la Generalitat va afirmar que els conflictes laborals “no poden repercutir sobre els 400.000 catalans” que cada dia utilitzen Rodalies i que pateixen un servei “més alterat” del que ja és habitual. Aragonès també va defensar el traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat, així com la dotació econòmica “necessària”.

Dret a vaga i serveis mínims

Ja aquest dimarts al migdia, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha tornat a reclamar que la Generalitat assumeixi la gestió de Rodalies. Plaja ha exigit de nou que, mentre no es produeixi, l’Estat posi “solucions necessàries” per donar un “millor servei” a les persones usuàries.

La portaveu també ha insistit que el Govern vetllarà perquè qualsevol treballador o treballadora exerceixi el seu dret “bàsic” a vaga, tot i que ha apuntat que els serveix mínims s’han de respectar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia