Política

El govern espanyol reconeix “la inquietud” dels fills de policies perquè no puguin estudiar en castellà a Catalunya

JUPOL i JUCIL exigeixen que almenys un 25% de l’escolarització es faci en aquesta llengua

El sindicat de la Policia Nacional JUPOL i l’associació de la Guàrdia Civil JUCIL, juntament amb l’associació Parlem Espanyol, han fet arribar una carta al ministre Fernando Grande-Marlaska sol·licitant que els fills dels policies, guàrdies civils i funcionaris destinats a Catalunya puguin dur a terme part dels seus estudis en llengua castellana. En els escrits remesos als ministeris d’Educació i Interior, lamenten que a Barcelona hi hagi “escassos col·legis concertats” on el castellà estigués “mínimament present” i que es tracta de centres que les famílies “no poden pagar”. La cap de gabinet del Ministeri d’Interior ha respost als sindicats que “reconeix la seva inquietud”.

Des de JUPOL i JUCIL demanen que almenys un 25% de l’escolarització a Catalunya es faci en aquesta llengua, ja que, d’altra manera, “perjudica greument” el desenvolupament dels seus fills. També insten als responsables polítics a prendre cartes en l’assumpte. “Resulta incomprensible la inacció dels que miren cap a un altre costat per covardia i rèdits polítics”, han denunciat a través d’un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia