Lloret fa un pas més per al nou geriàtric amb 88 places
El govern local i Força Lloret n’aproven l’estudi de viabilitat, però pendents de concretar l’acord amb la Generalitat i la Fundació Nicolau Font
Cs s’absté, i el PSC i els comuns s’hi oposen pel fet que sigui privat
El futur geriàtric de Lloret de Mar tira endavant, amb el suport del govern local (Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits) i de la regidora de Força Lloret, Lluïsa Baltrons. Treballen amb un horitzó de 88 places públiques, sumant les 48 de noves acordades en l’últim protocol amb la Generalitat, i les 16 existents actualment i les 24 de l’Asil de la Fundació Nicolau Font. El ple va aprovar ahir l’estudi de viabilitat econòmica per a l’edifici, amb una inversió superior als 12 milions d’euros i subjecte a la concessió durant 40 anys, amb 48 places més privades. La previsió és que, un cop adjudicada l’obra, estigui en marxa en un màxim de tres anys, amb una aportació municipal de 700.000 euros, també per sostenir el centre de dia previst. Als terrenys de Can Buc, adquirits pel municipi a l’any 2008, també hi haurà una reserva de sòl per traslladar-hi, més endavant, un sociosanitari.
El fet que es mantingui la idea de treure l’equipament a concessió privada va allunyar altres grups de l’oposició del consens que havien exhibit en aprovar, per unanimitat, la integració en l’empresa pública de la Diputació Sumar, que ha fet l’estudi i que tutelarà el procés. Des de Cs, Jordi Hernández va abstenir-se pels “dubtes” que li generen alguns aspectes. I Francisco Pastor (PSC) s’hi va oposar pel fet que s’opti per la gestió privada i les dades de l’estudi datin del 2017 i el 2018. El regidor de Ciutadania, Jordi Sais, va argumentar que l’encàrrec es va fer el 2019.
Guerra de models
El més dur en el debat va ser el portaveu dels comuns, Ernesto Gracia, que va posar en qüestió el model de concessió a 40 anys per a una empresa privada i va alertar dels problemes que han afectat els geriàtrics i les condicions laborals d’empleats. Els dos edils del grup també van votar-hi en contra.
Des de l’executiu lloretenc, Sais i l’alcalde, Jaume Dulsat, van defensar que han estudiat fórmules com ara un crèdit públic o la implicació de l’Incasol, que no han prosperat. I ara estudien acollir-se als fons Next Generation, perquè és una inversió que amb fons municipals, només, no es pot afrontar. De fet, Dulsat va condicionar l’avenç del procés a poder tancar el conveni amb la Generalitat.
Diners per fer el parc inclusiu a Can Sabata
El ple va aprovar, amb els vots del govern i el suport dels comuns, una modificació de crèdit per tirar endavant, entre millores de jocs infantils, el parc inclusiu de Can Sabata, una de les prioritats de Cs, tot i que el grup hi va votar en contra per les queixes en la gestió dels ajuts per a les beques de menjadors escolars. És una altra de les partides que se suplementen, igual que la d’hores d’assistència domiciliària. La regidora d’Hisenda, Lara Torres, va defensar que ara hi podran fer front.