Política

Cambray, a Cs: “Vostès són el problema. No hi havia cap problema de convivència fins que apareixen vostès”

Martín Blanco reivindica que el seu partit va néixer per acabar amb un sistema lingüístic “injust i discriminatori”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha dirigit a Cs per acusar-los de ser el problema pel que fa a la immersió lingüística. “No hi ha cap problema de convivència des dels anys ‘80 fins que apareixen vostès perquè vostès són el problema”, ha dit el conseller en el marc d’una interpel·lació del ple del Parlament. En aquest sentit, el titular d’Educació ha lamentat que el partit liberal “s’inventi problemes de convivència”. Per la seva banda, el portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha reivindicat que Cs va néixer per acabar amb un “sistema injust i profundament discriminatòria que vulnera els drets dels ciutadans”.

En un ple del Parlament gairebé monopolitzat pel debat del català a l’escola i la polèmica per l’aplicació del 25% en castellà, Cambray ha acusat Cs de ser un partit que té com a “únic objectiu eliminar el sistema lingüístic”. I ha afegit que per fer-ho “no tenen escrúpols” i assenyalen professionals i escoles.

El conseller també ha replicat que es compari el model d’immersió lingüística amb l’apartheid i ha defensat que “l’apartheid és l’oposat al sistema educatiu català” ja que no s’ha separat mai cap infant o jove per raó de llengua, raça o gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia