Política

Subirats es compromet a continuar la “magnífica tasca” de Castells al capdavant d’Universitats

El nou ministre remarca que la universitat no pot “quedar al marge del canvi d’època”

El seu predecessor en lloa la trajectòria acadèmica i el tarannà “dialogant”


El nou ministre espanyol d’Universitats, Joan Subirats, ha formalitzat el relleu del seu predecessor, Manuel Castells, aquest dilluns a la tarda amb el tradicional acte de traspàs de cartera.

En el seu discurs, el nou titular d’Universitats ha assegurat que “seguirà els passos fets” i continuarà la “magnífica tasca” dels últims dos anys. En aquest sentit, ha dit que cal “avançar” sobre la base de “l’ambiciós programa normatiu” que ha posat en marxa Castells.

Subirats ha reivindicat que la universitat no pot “quedar al marge del canvi d’època que vivim” i ha subratllat que ha de tenir “un paper molt important” davant dels “reptes d’una gran complexitat” als quals s’enfronta la societat.

El nou ministre ha admès que “a la universitat no se la canviarà per decret”, però hi ha iniciatives que ajuden a aquest “procés de reforma”. En aquest sentit, ha assenyalat que el paper del ministeri d’Universitats és el “d’acompanyar els autèntics protagonistes”.

De la seva banda, Castells ha lloat la trajectòria de Subirats, al qual ha descrit com a “gran acadèmic” i com a persona “íntegra, irreprotxable, tolerant, dialogant i capaç d’escoltar a tots sense posar-se nerviós”.

El fins ara ministre d’Universitats ha reivindicat la feina feta pel govern de coalició en els últims dos anys i l’ha reivindicat com el “més progressista d’Europa”. “Hem avançat en molts fronts” i “encara sort que ens ha tocat a nosaltres la pandèmia”, ha dit Castells, que deixa el càrec per motius de salut.

A l’acte de traspàs hi han assistit tots els membres del Consell de Ministres d’Unides Podem: la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; les ministres de Drets Socials i Igualtat Ione Belarra i Irene Montero, i el ministre de Consum, Alberto Garzón. També hi han assistit la ministra d’Educació, Pilar Alegría, i la titular de Ciència, Diana Morant, del PSOE.

A l’acte hi han estat presents també membres dels comuns, com la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, o el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia