Política

La Mesa acorda que el ple de pressupostos de dijous es faci amb 72 dels 135 diputats i diputades

La resta de parlamentaris delegarà el seu vot i ni als plens ni a les comissions no hi podrà haver públic

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts les noves mesures per fer front a l’empitjorament de la situació pandèmica, que s’aplicaran de manera immediata. Tal com ja va avançar ahir Catalunya Ràdio i va confirmar l’ACN, el ple d’aquest dijous, amb el debat i les votacions finals del projecte de llei de pressupostos per l’any que ve, es farà amb la presència de només 72 dels 135 diputats i diputades. La resta hauran de delegar el seu vot. Ni als plens ni a les comissions -que es faran telemàtiques- no hi podrà haver públic. La Mesa també ha acordat que el teletreball sigui “preferent” entre els treballadors i treballadores de la cambra si el seu tipus de feina ho permet.

A més, es redueix a la meitat l’aforament als espais dedicats a la premsa i també a les sales del Parlament en cas que s’hi faci alguna activitat presencial. Les visites al Palau i els tallers educatius també es reduiran a la meitat.

La Mesa i la Junta de Portaveus, que aquest dimarts s’han reunit de manera semipresencial, també han acordat l’ordre del dia del ple d’aquest dijous, 23 de desembre. La sessió començarà a les 9 del matí amb el debat i la votació per validar el decret Decret llei 26/2021, de 30 de novembre, de modificació del llibre segon del Codi civil de Catalunya en relació amb la violència vicària. A continuació es substanciarà una de les interpel·lacions posposades a l’anterior sessió, la de la CUP sobre la salut i l’atenció primària.

Tot seguit, cap a dos quarts d’onze del matí, el Ple començarà el debat final del projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2022, que es podria votar a primera hora de la tarda. Un cop votat, el Ple farà el debat i la votació finals del projecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, conegut també com a llei d’acompanyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.