Política

El Consell de Personal del Parlament denuncia la vulneració del principi de negociació col·lectiva per part de la Mesa

Els funcionaris de la cambra critiquen que la seva “honorabilitat” s’ha posat en dubte arran de les llicències per edat

El Consell de Personal del Parlament ha denunciat la vulneració del principi de negociació col·lectiva per part de la Mesa, arran de la supressió de les llicències per edat. El personal de la cambra considera que aquesta situació els deixa en una posició “d’inseguretat jurídica i de desconfiança” davant de futures negociacions laborals. En un comunicat, els treballadors “entenen” la posició de la Mesa d’extingir la llicència per edat, però rebutgen que s’hagi fet “sense consulta ni diàleg” amb el personal. Els funcionaris ressalten que s’ha posat en dubte la seva “honorabilitat i compromís” amb la institució.

En un comunicat, els treballadors expliquen que s’han posat en contacte amb el Col·lectiu Ronda, una cooperativa d’advocats, perquè els assessorin jurídicament i laboralment durant tot el procés negociador amb la Mesa del Parlament. Des de la cooperativa remarquen que “les decisions que impliquin drets dels treballadors no poden desenvolupar-se al marge dels principis de legalitat i seguretat jurídica”. “El Parlament, en tant que és la primera institució del país, hauria de tenir el valor d’exemplaritat en la seva forma de procedir”, sosté el comunicat. Tot i això, des de la Mesa ja van explicar la setmana passada que els acords amb el Consell de Personal no tenen el mateix caràcter que una negociació laboral amb un comitè d’empresa, i que condicions com la llicència per edat es pot modificar o eliminar unilateralment per part de la cambra.

Els treballadors del Parlament recorden que “les llicències, agradin més o menys, es van aprovar i són completament legals, com ja ha indicat el TSJC”. El Consell de Personal del Parlament defensa que “si les llicències es volen suprimir, s’han de seguir els mecanismes establerts”. Així, els funcionaris censuren que la Mesa de la cambra, com a òrgan rector de la institució, prengués la decisió “unilateralment”. “Aquest fet no sembla compatible amb les prerrogatives i la preeminència que el nostre ordenament jurídic”, destaca el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.