Política

Rufián diu que el govern espanyol “no està oferint res” per la reforma laboral

El portaveu d’ERC acusa l’executiu de pretendre rebre suports “com si fossin les taules de Moisès”

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha responsabilitzat aquest dimecres el govern espanyol del trencament de la majoria de la investidura a la votació de la reforma laboral. “Crec que hi ha qui s’ha passat de frenada”, perquè “es pensava que ens presentaria una cosa i la signaríem com si fossin les taules de Moisès”. En declaracions als passadissos ha afirmat que el govern espanyol no està oferint “res” per aconseguir el vot dels republicans a la reforma laboral. “No es mouen en contingut, ni en garanties ni tampoc en comunicació”, i “si no es mouen no ens podem moure”.

Segons Rufián, l’executiu pretén que ERC voti la reforma sense canvis, però la realitat és que aquest és un text que “només agrada a Cs” i que no s’ajusta a la promesa de la vicepresidenta Yolanda Díaz de “derogar” la reforma laboral.

Ha afirmat que la seva formació “escoltarà fins a l’últim minut” abans de la votació de dijous. “Però per escoltar t’han de parlar, i tenim una part del govern més pendent d’intentar vendre el seu relat que de negociar la seva reforma”.

“No ens estan oferint res. No es mouen en contingut, ni hi ha garanties ni tampoc comunicació”, i per tant “la posició inexplicable és la de qui després de prometre i jurar que derogaria la reforma laboral presenta una reforma que només agrada a Cs”.

Ha insistit que ERC vol “una derogació real d’una reforma laboral que va provocar molt de dolor, que va precaritzar una generació”. “Hi ha una majoria per fer-ho, però no la volen utilitzar”, ha dit.

En aquest marc ha criticat que l’executiu pretengui aprovar el text sense negociar. “No pots arribar al Congrés i dir que no es toca ni una coma, perquè el que estàs fent és la sobirania popular i els grups parlamentaris que durant molt de temps t’han donat suport”.

“Si no es mouen no ens podem moure. La pregunta és per a ells. Constantment ens pregunten si ens mourem, però si no ofereixen res no ens podem moure”.

Ha negat cap interès electoral en la posició d’ERC: “Qui cregui que estem pensant en unes eleccions d’aquí a dos anys s’equivoca, i és cert que és d’una dificultat enorme explicar que ho pactaràs amb CS”.

El portaveu d’ERC ha afirmat que ERC ha patit “enormes pressions” en aquesta qüestió. “Som conscients de l’alternativa a aquesta aritmètica”, ha dit, “però també hem de ser responsables del compromès, que és una derogació real de la reforma laboral, i això que presenten no ho és”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.