Política

Tallen la Meridiana malgrat la no autorització d’Interior

Desenes de persones responen a la convocatòria de Meridiana Resisteix, entre les quals també hi ha Laura Borràs i Carles Riera (CUP)

Durant la protesta s’han viscut alguns moments de tensió entre els mossos i els concentrats

Desenes de persones han respost a la crida de Meridiana Resisteix i han tornat a tallar la Meridiana un dia més a les 20h malgrat no tenir l’autorització de la conselleria d’Interior. La concentració ha tingut algun moment de tensió entre els manifestants i els Mossos d’Esquadra, que han mobilitzat onze furgonetes, quan els han demanat que abandonessin el lloc. Ha estat en aquest moment que s’h han vist algunes empentes.

A la convocatòria de la Meridiana també hi ha participat, per exemple, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el diputat de la CUP Carles Riera.

Interior ha deixat d’autoritzar des d’aquest dissabte els talls a la Meridiana, segons ha argumentat, per fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties. Com a alternativa, s’ha permès la concentració en altre lloc pròxim a l’avinguda.

Malgrat no tenir l’autorització, el col·lectiu Meridiana Resisteix i l’Assemblea Nacional Catalana han fet una crida a la participació de l’acció d’aquest col·lectiu, que manté el tall diari des de fa més de dos anys, des de la sentència de l’1-O, l’octubre de 2019.

Aquest mateix dissabte, el Consell de la República ha fet un comunicat donant suport al col·lectiu Meridiana Resisteix i fent una crida a participar de les seves convocatòries.

Durant gairebé dues hores, els assistents a la Meridiana han recitat proclames i càntics, s’han llegit uns parlaments de caràcter reivindicatiu i s’han lluït diverses pancartes on es podien llegir missatges com ‘Meridiana Resisteix’, ‘Independència’ o d’altres com ‘Són els nostres els que ens ajuden a mantenir-nos colonitzats’.

Tot plegat s’ha desenvolupat sense incidents i només amb algun moment concret de tensió en que els manifestants s’han encarat amb la policia que els volia obligar a aixecar la protesta. Finalment, aquesta s’ha desconvocat passats dos quarts de deu del vespre, amb la voluntat de repetir-la demà, tot i no estar autoritzada en aquesta ubicació pel departament d’Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia