Política

Meridiana Resisteix desafia Interior, i Laura Borràs, ERC

El tall de la via es va mantenir tot i la prohibició expressa

La presidenta del Parlament anima l’acció

El que es va viure ahir a la Meridiana és el fidel retrat del moment pel qual passa el moviment independentista català amb l’activisme adormit però present quan se’l requereix, mentre que la divisió estratègica dels partits és cada cop més evident. Ahir, davant la prohibició expressa del Departament d’Interior de tallar l’avinguda Meridiana, la crida a secundar la protesta va tenir un èxit esclatant i 2.000 persones van fer possible que el tall es portés a terme, tot i la presència intimidatòria dels Mossos d’Esquadra.

La sorpresa la va donar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que poc abans de les vuit del vespre va anar fins a la Meridiana a donar suport explícit als manifestants, mostrant una vegada més la seva divergència amb una decisió presa des de les files d’ERC, partit que controla Interior. Borràs hi va anar acompanyada del també diputat de Junts Francesc de Dalmases, va fer un breu discurs, va aplaudir i, quan començava la protesta, va marxar. Culminava, així, una setmana dura per a Borràs després que s’hagi qüestionat el seu paper amb el cas del ja exdiputat de la CUP Pau Juvillà. La seva acció, però, va motivar ahir mateix les crítiques dels partits de l’oposició, que no van trigar a demanar la seva dimissió.

De l’àmbit polític, ahir a la Meridiana hi va ser també el diputat Carles Riera, i a la concentració també hi van anar cares conegudes del moviment independentista, com ara Dani Gallardo, condemnat per manifestar-se a Madrid, i l’actriu Carme Sansa. Amb ells, hi eren els de sempre del tall i ciutadans anònims que els van anar a fer costat.

El fort dispositiu dels Mossos no va impedir que la gent ocupés el centre de la calçada, i només hi va haver un breu moment de forcejament i tensió que no va anar més enllà. Com sempre, els concentrats van deixar pas quan ho va requerir una ambulància, o, ahir també, un vehicle de bombers, que va ser corejat al crit d’“Els bombers seran sempre nostres”.

La intenció del col·lectiu és tornar a fer el tall avui, i si no hi ha prou gent es concentraran a la confluència de Fabra i Puig amb el carrer Pardo, on ja han comunicat a la conselleria d’Interior la seva intenció de concentrar-s’hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.