Política

Duríssima petició de presó per a tres independentistes

En un dels casos, es demana una condemna de 10 anys i 6 mesos

Hi ha dos acusats pel Tsunami al camp del Barça

La fiscalia no dona treva. Tres activistes que van participar en manifestacions de caire independentista la tardor del 2019 s’enfronten a una duríssima petició de presó que suma quasi vint anys. Tots tres desfilaran, aquesta setmana, per l’Audiència de Barcelona, en dos judicis que s’afegeixen al que hi va haver la setmana passada, en què un jove es va conformar amb una pena d’1 any i 9 mesos de presó.

La petició de pena més elevada és per a un jove que va ser detingut la nit del 18 d’octubre del 2019 a les proximitats del carrer Balmes de Barcelona. L’escrit d’acusació acaba amb una petició de 10 anys i 6 mesos pels delictes de desordres púbics i atemptat. Ara bé, en tot el relat acusatori, l’únic fet concret que s’atribueix a l’acusat és llançar “una pedra de grans dimensions” contra la policia. Només això, perquè la pedra no va impactar.

En el relat acusatori, se situa el processat amb un grup de trenta persones que, a criteri de la fiscalia, mantenien una actitud que buscava “provocar un estat generalitzat d’inseguretat pública i confusió”. Com que portava caputxa vermella, es demana l’agreujant de disfressa.

En l’altre cas, els dos joves que seran jutjats hauran de respondre també a les acusacions de desordres públics i atemptat. Es van concentrar a l’entorn del Camp Nou la nit del 18 de desembre del 2019 i van ser detinguts quan, segons l’acusació, estaven movent contenidors i llançant ampolles de vidre contra la policia. L’escrit de la fiscalia fa un repàs detallat de tots els incidents que hi van haver aquell dia al costat del Camp del Barça i recorda que el dia es va saldar amb 14 detinguts, 41 agents ferits i 18 conats d’incendi.

Els tres activistes que es jutgen aquesta setmana es van mobilitzar per protestar contra la sentència del Suprem als líders polítics i socials del procés.

LA DATA

14.10.2019
La publicació de la condemna als líders del procés va motivar una onada de mobilització als carrers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia