Política

L’ANC es desmarca de l’estratègia d’Aragonès i critica la referència als indults

L’entitat creu que el cap de l’executiu “ha llençat el mandat de l’1-O”

L’ANC es desmarca de l’estratègia plantejada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la conferència d’aquest dilluns. En un comunicat, l’entitat independentista critica que el cap de l’executiu “ha llençat el mandat del 1-O” en referir-se a la consulta del 9-N, al resultats de les eleccions i al referèndum del 2017 com a “formes polítiques que expressaven la voluntat de decidir el futur del país”. A més, l’ANC considera que només amb la mobilització i la unitat d’acció “no es forçarà l’Estat a pactar un referèndum”. D’altra banda, veu “erroni” que parli dels indults com el reconeixement de la injustícia de la sentència per part del govern espanyol.

“Els indults són una mesura de gràcia que no reconeix la injustícia de la sentència i que políticament han ajudat l’Estat a donar aparença de normalització del conflicte entre Catalunya i Espanya”, considera l’ANC després que en la conferència Aragonès afirmés que els indults són “un pas indispensable per donar confiança i oferir crèdit a la voluntat negociadora de l’Estat”.

Segons l’entitat, canviar la posició de l’advocacia i la fiscalia de l’Estat en el judici del Suprem sí que hauria estat una “victòria”, o bé suprimir la sedició com a delicte al Codi Penal després de la sentència.

I asseguren que demanar al govern espanyol una solució a la situació de les persones exiliades similar als indults és “renunciar a un dels elements de confrontació fins ara més exitosos”.

L’ANC diu a Aragonès que el que significa l’1-O no ho decideix ell sinó el Parlament. I en aquest sentit, recorda que la cambra catalana va aprovar una llei que deia clarament que era un referèndum vinculant i no un procés participatiu. “El sistema democràtic és un consens del país i la millor manera de defensar-lo és que allò que es decideixi al Parlament es respecti i no es manipuli”, afegeixen.

Per tot plegat, l’ANC diu que no participarà de la unitat d’acció i de mobilització al voltant de l’estratègia plantejada per Aragonés i afegeix que aquesta no ha estat consensuada “per cap espai”. “Des de l’Assemblea estem en total desacord en demanar concessions a l’estat espanyol a través de la taula de diàleg sense preparar alternatives unilaterals”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia