Política

Paluzie qualifica el discurs d’Aragonès de “pujolisme independentista” i “estratègia de dilació”

La presidenta de l’ANC lamenta que el president “agraeixi” a Sánchez els indults

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha qualificat el discurs del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de “pujolisme independentista” i li ha atribuït una “estratègia de dilació”. En una entrevista a ’Ràdio 4 i La 2’, Paluzie creu que la conferència d’Aragonès és un “retorn al 2012” i li retreu que no parli de “l’alternativa unilateral” que s’ha de construir, segons ha dit, davant un eventual fracàs del diàleg amb l’Estat. “La mobilització no canviarà l’estratègia de l’Estat”, ha afegit. També ha lamentat que el president de la Generalitat hagi “agraït” els indults al president Pedro Sánchez. Segons Paluzie, és una mesura de gràcia que no reconeix que la sentència era injusta.

Paluzie veu en la conferència d’Aragonès “tots els missatges clàssics” del pujolisme i ha posat com a exemples les referències a la “Catalunya sencera”, l’equilibri territorial, el progrés, la cohesió social i l’orgull de país. “Pujolisme 2.0 afegint tocs de feminisme i ecolologisme. Tinc la sensació que anem 20 anys més a fer gestió autonòmica com si no hagués passat res”, ha afirmat.

I és que, segons la presidenta de l’ANC, la mobilització no canviarà l’estratègia de l’Estat i, davant d’aquesta solució, ha defensat que cal un “acte de sobirania” que sigui per “fets consumats”. Una “imposició d’autoritat”, segons ha definit. L’altre opció, per a Paluzie, és que s’aconsegueixi generar una “situació d’incertesa tan gran” que provoqui una negociació amb intervenció internacional.

També s’ha mostrat molt crítica perquè, segons ella, Aragonès en la conferència va venir a “agrair” els indults al president Pedro Sánchez. “No és cert. Els indults no reconeixen que la sentència de l’1-O és injusta. Consideren que el delicte s’ha produït. El que fan és una mesura de gràcia que perdona amb condicions”, ha defensat.

Pel que fa referència a la petició d’Aragonès perquè es retirin les causes contra els exiliats, Paluzie ha considerat que “les victòries judicials a l’exili” han reforçat l’independentisme. I que, per tant, Aragonès no ha de parlar en nom dels exiliats “que volen fer aquest combat” des de fora de Catalunya.

D’altra banda, Paluzie ha admès que no hi ha hagut prou generositat per arribar a consensos i ho ha dit com a “crítica col·lectiva” a l’independentisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Junts carrega contra un preacord que “assumeix el marc polític del PSC”

barcelona
guerra a gaza

Israel bombardeja objectius a Beirut en resposta a l'atac al Golan

barcelona
EUROPA

Lukaixenko indulta a l’alemany condemnat a pena de mort a Bielorússia

barcelona
política

El PSC es farà seu gran part del programa de govern d’ERC si s’aprova el preacord

barcelona
política

El TSJC diu com PP i Vox que l’independentisme només es pot aturar penalment

barcelona
política

Llach crida l’independentisme a “estar a punt” per mobilitzar-se

barcelona
política

ERC fa pública la pregunta a les bases

barcelona
unió europea

Brussel·les vol aclariments d’Hongria pels visats a ciutadans russos

barcelona
guerra a europa

Ucraïna treballa perquè Zelenski es reuneixi amb Xi i cerca una visita de Modi a Kíiv

barcelona