Política

Hamàs suspèn l'alto al foc

El braç armat del Moviment de la Resistència Islàmica (Hamàs), les Brigades Azedín al Kasam, ha anunciat avui formalment la suspensió de l'alto al foc assolit el novembre passat. El portaveu de les Brigades, Abú Obaida, ha estat l'encarregat de difondre avui la decisió i ho ha fet a través d'un comunicat, remès a tots els mitjans de comunicació a la franja territorial palestina.

Hamàs i gran part de les faccions armades palestines van declarar el 26 de novembre passat una treva o hudna unilateral temporal en les seves accions contra Israel des de Gaza, i que pretenien extendre a Cisjordània.

“L'alto al foc ha cessat i Israel és responsable del seu fracàs i no els palestins”, ha indicat Abú Obaida en el comunicat. El braç armat de Hamàs ha assumit l'autoria del llançament de coets i projectils de morter des de la franja de Gaza contra el territori israelí. De fet, fonts de Hamàs han indicat que l'objectiu d'aquests atacs és “reduir la pressió sobre el nord de la franja de Gaza”, que l'exèrcit israelí estudia envair. Recentment Hamàs va exhortar els seus milicians a reanudar la violència contra Israel en resposta a una sèrie d'operacions militars israelís dutes a terme a Cisjordània i Gaza en les quals van morir nou palestins, el cap de setmana passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.