Política

Blair deixarà el seu càrrec el 27 de juny

Dóna suport al seu actual ministre d'Economia, Gordon Brown, perquè sigui el seu successor

El primer ministre britànic, Tony Blair, ha comunicat oficialment al seu govern que dimiteix del seu càrrec després de 10 anys al capdavant de Downing Street i també com a líder del Partit Laborista. Després, Blair s'ha desplaçat fins a la seva circumscripció de Sedgefield, al nord d'Anglaterra, on ha fet pública la seva decisió i n'ha concretat el dia: el 27 de juny.

En un discurs en el club laborista Trimdon de Sedgefield, Blair ha anunciar que el pròxim dimecres 27 de juny presentarà la seva dimissió davant la reina Isabel II.

Durant el discurs, el premier, de 54 anys, ha agraït a la seva dona Cherie i als seus quatre fills el suport rebut durant aquests deu anys de mandat. "He tornat aquí a Sedgefield, on vaig començar el meu viatge polític i on he pensat que és adequat que ara també acabi", ha afegit Blair.

La decisió, però, no es portarà en pràctica fins d'aquí a set setmanes, un cop el partit Laborista hagi decidit el successor de Blair. De moment, però, Blair tindrà una agenda molt plena, que començarà demà amb una visita a França per felicitar a Nicolas Sarkozy.

Sobre la qüestió successòria, el primer ministre britànic dóna suport al seu actual ministre d'Economia, Gordon Brown. S'espera que Brown anunci demà o en els pròxims dies la seva intenció de presentar-se com a candidat a liderar el Partit Laborista. Per aconseguir-ho necessita el suport de 45 diputats de la seva formació.

Fins ara, els únics rivals que s'han atrevit a reptar l'actual ministre d'Economia són els diputats John McDonnell i Michael Meacher.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.