Política

Zapatero creu que l'Estatut català es desplega a bon ritme

El president de l'Estat assenyala que "no hi ha raons per a la impaciència" i demana que es transmeti aquest convenciment

El president del govern central, José Luis Rodriguez Zapatero, creu que els catalans ens podem donar per satisfets. Al seu entendre, "no es pot demanar més rapidesa" en l'aplicació del nou Estatut d'autonomia de Catalunya, i les forces polítiques i la societat catalana "poden sentir-se raonablement satisfetes del canvi que, respectant la seva voluntat d'autogovern, s'està produint, entre altres raons, per la política del govern central".

D'aquesta maneta ha contestat Zapatero al portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés al Senat, Ramón Aleu, que durant la sessió de control d'avui ha volgut conèixer l'opinió del president del govern de l'Estat sobre el desplegament de la reforma estatuària, i sobre els primers passos de la comissió bilateral Estat-Catalunya, que acaba de fer la primera reunió de treball i ja estudia el traspàs de diverses competències.

El senador no ha dubtat que Zapatero "desitja" el desenvolupament de l'Estatut i que el govern de l'Estat "fa els deures", però ha advertit que una part de la societat catalana pot tenir la visió del "got mig buit" sobre aquest assumpte. "Li demanem de debò que faci tot el que pugui perquè el conjunt de la societat tingui realment aquest convenciment que s'avança en l'autogovern, agilitat perquè vegi el got mig ple", ha reclamat el portaveu de l'Entesa a Zapatero.

El president espanyol ha repassat la constitució d'aquesta comissió bilateral i els acords que ja ha pres sobre traspassos "en un ampli ventall de temes". "Sincerament, més rapidesa no es pot demanar, i espero que aquest procés de treball s'acabarà en els temps raonables. La voluntat hi és", ha subratllat. En aquesta línia, ha assenyalat que "no hi ha raons per a la impaciència" i que espera que les forces polítiques catalanes transmetran un "convenciment positiu" en comptes d'una "impaciència injustificada".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.