Política

Nous enfrontaments a Gaza malgrat l'alto al foc entre Al-Fatah i Hamàs

El ministre palestí de l'Interior, Hani Al-Qawasmi, presenta la seva dimissió, que el primer ministre, Ismail Haniye, ha acceptat

L'alto al foc acordat entre Al-Fatah i Hamàs s'ha trencat poques hores després d'arribar a un pacte. Aquesta matinada han mort dos milicians d'Al-Fatah i han quedat ferits com a mínim 10 palestins en els enfrontaments al nord de la ciutat de Gaza entre milicians d'Al-Fatah (el partit del president palestí, Mahmud Abbas) i del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) (actualment al Govern), segons ha informat l'edició digital del diari israelià Haaretz.

Aquestes víctimes s'uneixen als quatre palestins morts (dos de Hamàs i dos d'Al-Fatah) i als 14 de ferits en els enfrontaments d'ahir a la franja de Gaza. D'aquesta manera s'ha trencat l'alto el foc que havien pactat a la matinada les dues formacions, gràcies a la mediació d'Egipte.

Com a conseqüència d'aquests enfrontaments, el ministre palestí de l'Interior, Hani Al-Qawasmi, ha presentat aquest matí la seva dimissió, que el primer ministre, Ismail Haniye, ha acceptat.

La renúncia d'Al-Qawasmi arriba després dels pitjors incidents violents que hi hagut entre partidaris d'Al-Fatah i de Hamàs des de que els dos moviments van acordar formar un govern d'unitat nacional el febrer passat. Els enfrontaments han causat 8 morts i 17 ferits en les últimes 24 hores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.