Política

Dimiteix un ministre israelià després de fer-se públic l'informe sobre la guerra del Líban

Olmert va anunciar ahir a la nit que no dimitirà i que es dedicarà a "corregir ràpidament els errors"

El ministre israelià sense cartera Eitan Kabel ha presentat avui la seva dimissió, el que suposa la primera baixa al govern del primer ministre Ehud Olmert, després de la publicació de l'informe sobre la guerra del Líban.

"No puc continuar en un govern encapçalat per Olmert. Olmert és responsable i ha de dimitir; la població ha perdut la confiança en ell", ha dit Kabel, també secretari general del Partit Laborista, en una roda de premsa a Tel Aviv. Aquesta baixa és la primera que pateix el govern d'Olmert després que ahir una comissió pública el responsabilitzés del fracàs de l'Exèrcit en la recent guerra del Líban, entre el juliol i agost de l'any passat.

Amb 19 diputats, el Partit Laborista és el principal soci de la coalició parlamentària encapçalada pel partit Kadima i la renúncia del seu secretari general pot alentar a altres a seguir els seus passos.

Aquest matí, el diputat laborista Avishai Braverman ha demanat un canvi de líders perquè el govern no perdi la poca credibilitat que li queda. "El responsable del fracàs ha de marxar i si no ho fa s'enfronta (el govern) a perdre tota la confiança del poble", ha manifestat.

Olmert, que ha admès els càrrecs que li imputa la Comissió Winograd al govern col·lectivament, va anunciar ahir a la nit a través de la televisió que no dimitirà i que es dedicarà a "corregir ràpidament els errors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.