Política

Saura no té "pla B" si el TC revoca l'Estatut

L'únic pla que contempla el govern és el de desplegar el text

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha assegurat avui que el Govern català no té "pla B" en cas que el Tribunal Constitucional (TC) revoqui el nou Estatut, sinó que el seu "pla A, B, C i D és desplegar" el text.

"No hi ha cap pla B en el Govern", sinó que "el pla és desplegar l'Estatut", ha insistit Saura, a preguntes dels periodistes, després d'haver apuntat el convenciment del Govern català que el nou Estatut "ofereix les màximes oportunitats d'autogovern" i l'únic compromís és el del seu desplegament.

Saura ha destacat l'agilitat amb la qual el Govern porta a terme les reformes legislatives que li competeixen en el desplegament de l'Estatut, després que s'aprovés el projecte de llei de l'Agència Tributària, el mes de febrer passat, i avui el del Consell de Garanties Estatutaries.

"En menys de cinc mesos, els projectes de dos de les tres lleis més importants" de desplegament de l'Estatut "estan aprovats i el tercer, del President i el Govern, s'aprovarà en les pròximes setmanes", ha apuntat.

Segons Saura, "abans de final d'any, en referència a les lleis de desenvolupament bàsic de l'Estatut en el Parlament, Catalunya haurà complert amb els deures que es desprenen del text".

El conseller ha assenyalat que el president de la Generalitat, José Montilla, "té més convicció que jo en la necessitat de desplegar amb força l'Estatut", i per aquesta raó aquest desenvolupament es porta a terme "amb una rapidesa important".

Saura s'ha mostrat convençut també que la pròxima reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat "tancarà algunes de les ponències obertes" per al traspàs de competències a la Generalitat, i n'obrirà altres de noves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.