Política

Castells afirma que l'Estatut del 79 permetia "un magnífic model de finançament"

El conseller d'Economia considera que el nou Estatut va més enllà i més fàcilment

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha afirmat avui que l'Estatut anterior, el de 1979, permetia aconseguir un "magnífic model de finançament", encara que ha destacat que el nou Estatut permet anar més enllà i fa més fàcil assolir el model desitjat.

En la seva intervenció en el debat de totalitat dels pressupostos al Parlament, el conseller ha comentat que "amb l'anterior Estatut hauríem pogut tenir un magnífic model de finançament, millor que el que teníem". "Ara bé, també li dic que gràcies al nou Estatut tenim les bases per tenir un model de finançament com el que no hem tingut mai, i unes condicions per negociar molt millors que les que teníem", ha sentenciat.

Castells ha comentat que l'anterior Estatut estava "supeditat a la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes" (LOFCA), per la qual cosa, per aconseguir una millora del finançament, calia canviar primer aquesta llei. Davant aquesta via "més complicada", ha comentat el conseller, el nou Estatut conté unes "bases" que fan possible un sistema "més magnífic que abans" sense necessitat de canviar la LOFCA, ja que el text "no està supeditat" a aquesta llei orgànica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.