Política

Un grup terrorista protestant de l'Ulster deixa les armes

Durant el conflicte aquesta banda ha estat la responsable de més de 500 assassinats

El grup terrorista Força de Voluntaris de l'Ulster (UVF) ha anunciat que renuncia a la violència i que deixarà d'existir com a organització terrorista, segons un comunicat difós per la banda. A la nota, divulgada pel dirigent històric Gusty Spence, l'organització afirma que mantindrà un nombre d'armes dipositades en un lloc segur "fora de l'abast dels seus membres" i "sota control dels líders".

Durant els més de 30 anys de conflicte a l'Ulster, aquesta organització terrorista ha causat la mort de més de 500 persones, la gran majoria de la comunitat catòlica i nacionalista.

El comunicat afirma que el grup terrorista ja no recluta ni entrena i que ha deixat de seleccionar objectius. Les cèl·lules terroristes han estat "desactivades".

La Força de Voluntaris de l'Ulster estava teòricament en treva des de l'any 1994. Tot i això, des d'aquell any va ser la causant d'almenys 20 assassinats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.