Política

La Moncloa confia que el decret de mesures contra la crisi tindrà un “suport molt majoritari” al Congrés

El ministre Bolaños apel·la a la “responsabilitat” dels grups i assegura que el dia 29 s’activaran mesures “immediates”

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha demanat aquest dimecres “unitat” i “responsabilitat” als grups perquè donin suport al decret de mesures per pal·liar els efectes econòmics de la guerra. El decret s’aprovarà al Consell de Ministres el 29 de març i posteriorment se sotmetrà al Congrés. “Estem en un moment complex que només podem superar estant units, essent solidaris i no complicant encara més les coses”, ha dit. Segons Bolaños, el decret del dia 29 inclourà mesures “immediates” per donar resposta “a totes les persones que estan tenint dificultats”.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions al pati del Congrés un cop ha acabat la ronda de contactes que el seu executiu ha mantingut amb els grups parlamentaris per aprovar el decret del dia 29.

Totes les formacions han coincidit a lamentar la inconcreció de l’executiu, que en paraules de portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, no ha posat sobre la taula “ni un paper, ni una proposta”.

El ministre ha promès que mantindrà els contactes després de l’aprovació de les mesures i ha fet una crida a les forces polítiques, els sectors afectats i els agents socials davant la “situació d’enorme complexitat”.

“El govern vol seguir governant amb diàleg, acords, i no deixant ningú enrere”, ha sentenciat. “Sabem de la preocupació i el malestar de moltes persones, i el govern espanyol treballa per protegir-los”.

Bolaños ha justificat que el govern espanyol no hagi actuat abans per la necessitat d’esperar als acords del Consell Europeu dels dies 24 i 25 de març.

Malgrat que dues de les propostes del govern espanyol (desvincular el preu del gas i l’electricitat i posar un topall de preus) tenen dificultats per prosperar en aquest Consell, Bolaños ha assegurat que Espanya està sumant “aliats”.

El ministre ha apuntat que després d’aquest Consell, el decret del dia 29 serà “ambiciós” i contindrà “mesures immediates que consensuarem amb els nostres aliats a la UE i amb els sectors productius”.

“Tot el govern està treballant en aquest decret” que ha d’incloure, també, “les propostes” dels grups per donar “una resposta de país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.