Política

Hereu avisa que la moció del ple municipal sobre el traçat del TGV no té caràcter "vinculant"

CiU, PP i ERC aconsegueixen deixar el govern municipal en minoria per la polèmica del tunel sota la Sagrada Familia

La moció que el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, contrària al traçat previst del TGV pel centre de Barcelona no tindrà caràcter "vinculant", segons ha declarat l'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu.

Tal i com estava previst, les tres forces de l'oposició, CiU, PP i ERC han aconseguit que el consell municipal aprovés una text de rebuig al traçat actual del TGV a Barcelona. Tot i això, l'alcalde ha declarat, just després de la votació, que la resolució "no té força jurídica vinculant, per sort", raó per la qual no es paralitzarà el túnel projectat.

El text aprovat expressa el rebuig a l'actual traçat del TGV a Barcelona i demana que el consistori comuniqui aquesta decisió al Govern i al president de la Generalitat, perquè no es faci efectiu l'acord del Consell de Ministres del passat 13 de juliol que va donar llum verda al traçat urbà pel centre de Barcelona.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.