Política

Exploten dues bombes a la costa d'Euskadi Nord

Les explosions han tingut lloc a les 7h, després que una trucada anònima anunciés la col·locació de les bombes

Dues bombes han explotat a primera hora del matí a la localitat de Guéthary, a la costa d'Euskadi Nord, i han destrossat parcialment dues cases desocupades, han indicat fonts dels bombers.

Les explosions s'han produït poc abans de les 7h del matí i moments després que una trucada anònima als bombers anunciés que s'anaven a produir.

Les cases afectades són segones residències en les quals no hi havia ningú en el moment de les deflagracions.

Els bombers han explicat que una hora abans, cap a les 6h, dos vehicles havien estat incendiats també a Guéthary, una localitat turística situada una desena de quilòmetres al sud de Baiona.

Condemna del govern francès
La ministra francesa d'Interior, Michele Alliot-Marie, ha condemnat "amb la màxima fermesa" els fets, els autors dels quals han demostrat "la major covardia i una irresponsabilitat total".

Les accions d'avui no han estat reivindicades de moment, segons fonts pròximes a la investigació.

En els últims mesos hi ha hagut diversos atemptats o intents d'atemptats amb artefactes explosius o incendiaris contra objectius immobiliaris en diversos punts del País Basc francès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.