Política

Un curtcircuit provoca un nou caos aeri al Brasil

Els incidents han deixat sense comunicació i sense radars un centre de control de vols de Manaus, a l'oest del país

Nova jornada de caos aeri al Brasil pocs dies després de l'accident d'avió que va deixar uns 200 morts, i hores després que el president del país, Lula da Silva, afirmés que les estructures aèries del país eren segures.

Més de la meitat dels vols comercials programats aquest dissabte en els aeroports del Brasil van patir seriosos retards i un centenar més es van cancel·lar per culpa d'un problema electrònic, un curtcircuit, que va deixar sense comunicació i sense radars un centre de control de vols de Manaus, a l'oest del país.

Això ha afectat els vols entre aquesta ciutat, capital de l'estat de l'Amazones, i el nord del Brasil, Amèrica Central i Amèrica del Nord. També es van veure afectats els vols internacionals que havien de travessar l'espai aeri de l'Amazònia en entrar o sortir del país.

Els passatgers, molts d'ells furiosos, s'acumulaven a les terminals per protestar contra els inconvenients constants a l'hora de volar i reclamar explicacions a les autoritats.

D'altra banda, l'Agència Aeronàutica brasilera ha reconegut que per error van enviar una peça als Estats Units que semblava la caixa negra però que, finalment, ha resultat no ser-ho. La confusió es deu, segons diuen, a les "significatives deformacions" que presenten els materials a causa de les altes temperatures a què es va arribar en el lloc de l'accident.

També segueixen les tasques de rescat de les restes de les víctimes del sinistre, que es va cobrar almenys 187 vides, les de les persones que viatjaven a bord de l'avió, i un nombre encara indeterminat entre les persones que treballaven en el magatzem de càrrega contra el qual va topar l'avió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.