Política

Shimon Peres, nomenat president d'Israel

El viceprimer ministre israelià Shimon Peres, de 84 anys, ha estat escollit formalment president d'Israel, en obtenir la majoria simple dels vots del Parlament en la segona volta i després que es retiressin els seus contrincants. El veterà dirigent laborista israelià torna així a la política activa en un càrrec amb competències bàsicament honorífiques, però de gran prestigi.

Peres, que es presentava com a candidat del partit de centre Kadima, ha aconseguit el suport de 86 diputats, mentre que els altres 23 han votat en contra i 8 s'han abstingut.

L'històric polític laborista, guardonat amb el Premi Nobel de la Pau i que ha estat primer ministre dues vegades, substitueix en el càrrec Moshe Katsav, involucrat en un escàndol d'abús sexual.

Per la seva banda, l'exprimer ministre israelià Ehud Barak s'ha convertit en el nou líder del laborisme, després de guanyar les eleccions primàries del Partit Laborista. Barak retorna així a la política activa, després d'una sonada derrota, el 2001, davant del conservador Ariel Sharon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.